ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για τη σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας - Τι προβλέπει η Deutsche Bank

Τα διεθνή ΜΜΕ εξαντλούν τις θλιβερές όσο και σοκαριστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, οι αναλυτές προσπαθούν να “μαντέψουν” ποια θα είναι η επόμενη μέρα του νέου πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, ωστόσο βασικά θέματα που αφορούν την κρίση στην Ουκρανία εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα.

Παράλληλα, άγνωστο είναι και το κατά πόσον είναι πιθανό η τοπική σύγκρουση να μετατραπεί σε γενικότερη διαμάχη με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο. Αυτό το τελευταίο ανέφεραν οι αναλυτές της Deustche Bank, Raj Hindocha και Marcos Arana σε μια παρουσίαση πριν τη νέα τραγωδία της πτήσης MH17. Συγκεκριμένα, σημείωναν πως “το ρίσκο μιας κλιμάκωσης σε γενικότερη στρατιωτική σύγκρουση στην περιοχή δεν μπορεί να αποκλεισθεί”.

Οι Hindocha και Arana συμπεριέλαβαν στην παρουσίασή τους το παρακάτω γράφημα που αναλύει τρία πιθανά σενάρια για την περιοχή.

Στο χειρότερο σενάριο, υπάρχει η προειδοποίηση ότι “οι σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη μπαίνουν στο παιχνίδι” με την “πιθανή διακοπή της προμήθειας της Ευρώπης με ρωσικό φυσικό αέριο”.

Η ΕΕ έχει ουσιώδεις εμπορικούς δεσμούς με την Ρωσία και το εμπόριο πετρελαίου είναι αναμφιβόλως ο πλέον σημαντικός τομέας.

Διαβάστε και τα υπόλοιπα σενάρια που παρουσιάζει ο οίκος:

Πηγή