ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αστραπές έκαναν τη νύχτα μέρα στην Ξάνθη (Βίντεο)

Ρυθμικά πάνω από τον ουρανό της Ξάνθης «χόρευαν» το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης οι αστραπές και οι κεραυνοί που έπεφταν... βροχή! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο τελευταία συναντάται συχνά στην περιοχή μετά ή και κατά τη διάρκεια κάποιας κακοκαιρίας.

Λίγο μετά το μεσημέρι ο καιρός επιδεινώθηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν βάσει και των μετεωρολογικών προβλέψεων, με αποτέλεσμα ισχυρή βροχόπτωση και ασθενής χαλαζόπτωση κατά διαστήματα και περιοχής να πλήξουν την Ξάνθη.

Οι δρόμοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά θύμιζαν ποτάμια, με το βρόχινο νερό που έπεφτε με καταρρακτώδη ορμή να συσσωρεύεται στο οδόστρωμα με τους οδηγούς να επιτείνουν την προσοχή τους και τους πολίτες να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνεχής, ενώ συνοδευόταν από πλήθος κεραυνών και αστραπών. Μάλιστα, μετά τις 8.00 το βράδυ στην κυριολεξία η νύχτα έγινε μέρα λόγω της ιδιαίτερα συχνής εμφάνισης των κεραυνών που στόλισαν τον ουρανό της περιοχής.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν πιο έντονα στην παραλιακή περιοχή, όπου και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Μέσα στην πόλη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης δεν δέχθηκε κλήσεις για να επέμβει, ενώ στον αντίποδα ζημιές προκλήθηκαν στη γειτονική Καβάλα αλλά και τη Θάσο λόγω της κακοκαιρίας.


Πηγή