ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ασιατική σφήκα-γίγας 7 εκατοστών προκαλεί τον πανικό και στη Βρετανία

Κυριολεκτικό σοκ έπαθε χθες ένας εργάτης κατασκευαστικής εταιρείας στη Βρετανία όταν βρέθηκε μπροστά σε μια ασιατική “σφήκα-γίγαντα”, της οποίας το τσίμπημα είναι θανατηφόρο.

Το συγκεκριμένο είδος εντόμου επιδημεί μόνο στην Ασία, ωστόσο εκτιμάται πως έφτασε στη Γαλλία το 2004 με “όχημα” ένα φορτίο κεραμικών που ήρθε από την Κίνα, και αφού κυριολεκτικά κατέκλυσε τη Γαλλία, κατάφερε τώρα να εντοπιστεί και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ασιατική σφήκα-γίγας έχει κεντρί 6 χιλιοστών και μέχρι στιγμής ευθύνεται για τον θάνατο 6 Γάλλων, οι οποίοι υπέκυψαν από ισχυρότατο αναφυλακτικό σοκ.

Το συγκεκριμένο έντομο που εντόπισε ο 30χρονος εργάτης Andrew Allan, από το Ανατολικό Kilbride, είπε ”Δουλεύαμε μακριά από το σημείο όταν είδαμε αυτό το τεράστιο “πράγμα” να βουίζει. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας για το μέγεθος. Τελικά το σκότωσε η αδερφή μου χτυπώντας το με ένα σφυρί. Είχε μήκος περίπου 7 εκατοστά και το κεντρί του ήταν όσο μια βελόνα ραψίματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι η Κινεζική κυβέρνηση είχε εξαπολύσει εκστρατεία καταπολέμησης της Ασιατικής σφήκας-γίγαντα, καθώς είναι υπεύθυνο για χιλιάδες θανάτους και μόνο η θέα του είναι αρκετή για να δημιουργηθεί πανικός σε μία περιοχή.