ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Χαμός με την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πάντα σε εποχές κρίσης, φόβου αγωνίας, οι άνθρωποι καταφεύγουν στο περίεργο και στομεταφυσικό για να πάρουν απαντήσεις. Οι προφητείες και οι προφήτες εντάσσονται σε αυτό το «καταφύγιο», ή μάλλον καλύτερα σε αυτή την «παγίδα» του μεταφυσικού. Ωστόσο, αν και οι ίδιοι οι Δελφοί, το ξακουστό ελληνικό μαντείο, είχαν παραδεχτεί στα δελφικά παραγγέλματα ότι «το μέλλον είναι αφανέρωτο» («μέλλον άδηλον») και αντιλαμβανόμαστε πόση σημασία έχει αυτό, όταν δηλαδή ένα Μαντείο ομολογεί ότι το αύριο δεν μπορεί να είναι προβλέψιμο, από την άλλη υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που οι προβλέψεις τους για το μέλλον μοιάζουν να επαληθεύτηκαν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τελευταία και με τα γεγονότα της Ουκρανίας σε εξέλιξη, αλλά και της Συρίας, πολλοί είναι εκείνοι που θυμήθηκαν την παρακάτω προφητεία του αγίου:

«…Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι. Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε· αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφήτε».

Αυτή η προφητεία έχει διχάσει τους «ειδικούς» που οι μισοί λένε ότι εάν ο πόλεμος ξεκινήσει από πάνω, από την Ουκρανία, θα πάθουμε μεγάλη ζημιά, και τους άλλους που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα ο πόλεμος έχει ξεκινήσει από κάτω, από την «αραβική άνοιξη», οπότε μάλλον θα τη γλιτώσουμε.

Εμείς απλά θα σχολιάσουμε ότι στην περίπτωση που κάποιος έβλεπε το μέλλον θα είχε δει από που θα ξεκινούσε ο πόλεμος με ακρίβεια… Δεν θα μας ταλαιπωρούσε με «εάν», «πάνω» και «κάτω» κ.λπ.

Δεν συμφωνείτε;

Αλλά ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε, δεχθείτε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε από κάτω, δηλαδή από την «αραβική άνοιξη» και ηρεμήστε…