ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο Γάλλος Τομά Πεσκιέ ο πιο νέος Ευρωπαίος αστροναύτης

Παίζει σαξόφωνο, έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο και είναι ο πιο νέος Ευρωπαίος αστροναύτης. Ο 36χρονος Τομά Πεσκιέ - κλασική φυσιογνωμία Γάλλου - θα μεταβεί το 2016 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου θα παραμείνει τουλάχιστον για έξι μήνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Liberation", o Τομά είναι ο δέκατος Γάλλος στην ιστορία της Aεροναυπηγικής που επελέγη από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) για να μεταβεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Γεννήθηκε τον Φεβρουάριου του 1978 στη Ρουέν της Γαλλίας και εκτός από αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, είναι και μηχανικός αεροδιαστημικής.

Σπούδασε στην Σχολή Αεροναυπηγικής στην Τουλούζη και για ένα διάστημα ήταν πιλότος στην Air France. Tον Μάιο του 2009 εντάχθηκε στο σώμα των Ευρωπαίων Αστροναυτών.

Τα γαλλικά ΜΜΕ έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο του 36χρονου Τομά αλλά και να αποκαλύψουν τα πολλά ενδιαφέροντά του. Έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο, του αρέσει το μπάσκετ, το κολύμπι και η ορειβασία. Οταν έχει ελεύθερο χρόνο, κάνει καταδύσεις, διαβάζει μυθιστορήματα και παίζει σκουός.