ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η μεγάλη διαδικτυακή παρεξήγηση με τα πουλόβερ για πιγκουίνους

Μια αυστραλιανή οργάνωση για την προστασία των πιγκουίνων έχει κατακλυστεί από δέματα που περιέχουν... ζεστά πουλόβερ για πιγκουίνους, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από πετρελαιοκηλίδες. Παρότι η ίδια ανακοίνωσε ότι κάθε προσφορά είναι καλοδεχούμενη, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μη στέλνει άλλα πλεκτά, καθώς όλα φαίνεται ότι οφείλονται σε μια παρεξήγηση. «Έχουμε κατακλυστεί από προσφορές μικρών πουλόβερ για πιγκουίνους από ολόκληρο τον κόσμο και ειλικρινά εκτιμούμε τη γενναιοδωρία όσων θέλουν να βοηθήσουν τους πιγκουίνους», έγραψε στην ιστοσελίδα του το Penguin Foundation.

«Σας παρακαλούμε να έχετε κατά νου ότι δεν χρειαζόμαστε επειγόντως άλλα πουλόβερ, καθώς έχουμε ήδη μεγάλο απόθεμα.»

Πού οφείλεται λοιπόν αυτή η σύγχυση που πυροδότησε κύμα προσφορών; Ορισμένοι την αποδίδουν σε ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας γύρω από μια ηλικιωμένη γυναίκα που έχει πλέξει πάνω από 1.000 πολύχρωμα πουλόβερ για πιγκουίνους, τα τελευταία 15 χρόνια.



Παρότι το άρθρο δεν περιλάμβανε έκκληση για περισσότερα πλεκτά, φαίνεται πως η ιστορία που έκανε το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, συγκίνησε πολλούς φίλους των πιγκουίνων και του πλεξίματος.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο κόσμος κινητοποιείται σε αυτό το βαθμό. Το 2000, πετρελαιοκηλίδα ανοιχτά της νήσου Φίλιπ, στην Αυστραλία, είχε ως αποτέλεσμα πολλά πτηνά να καλυφθούν με αργό.

Ομάδα διάσωσης ανέπτυξε μίνι πουλόβερ, με σκοπό να αποτρέψει την απορρόφηση του πετρελαίου και να τα κρατήσει ζεστά καθώς έχαναν τη φυσιολογική τους λίπανση. Η ομάδα ήλπιζε να συγκεντρώσει περίπου 100 τέτοια πουλόβερ, όμως τελικά κατέληξε με περίπου 15.000! αναγκάστηκε μάλιστα να εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας από τον κόσμο να πάψει να στέλνει ρούχα.

Όπως εξηγεί πάντως η Penguin Foundation, οι πετρελαιοκηλίδες αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για τους πιγκουίνους, για τους οποίους ακόμη και μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να αποβεί μοιραία.

Η ίδια καλεί τους φίλους των πτηνών να προτιμήσουν μια μικρή δωρεά για να υποστηρίξουν το έργο της παρά την αποστολή στην άλλη άκρη του κόσμου ακόμη ενός πουλόβερ που θα καταλήξει στα αζήτητα.