ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ακαρπες οι προσπάθειες για την εξεύρεση μυστικών ναζιστικών στοών στην Αυστρία

Χωρίς προσοδοφόρο αποτέλεσμα οι έρευνες για την ύπαρξη μυστικών ναζιστικών στοών, σε περιοχή κοντά στο Λιντς της Αυστρίας, έπειτα από έρευνες που είχε πραγματοποιήσει ο Αυστριακός κινηματογραφιστής Αντρέας Ζούλτσερ. Στην ευρύτερη περιοχή έγιναν γεωτρήσεις που έφτασαν μέχρι και τα 100 μέτρα, αλλά διακόπηκαν σήμερα αφού όλες οι διεργασίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, καθώς εντόπισαν στρώματα υπεδα΄φους και όχι κοιλότητες. Στην περιοχή βρίσκονταν το σύστημα των σηράγγων, όπου στη διάρκεια του πολέμου οι Ες-Ες είχαν οργανώσει την επιχείρηση με την κωδική ονομασία »Μπεργκκριστάλ».

Στο πλαίσιο της »Μπεργκκριστάλ» η υπό τους ναζιστές αεροπορική βιομηχανία »Μέσερσμιτ» είχε καταλάβει μια υπόγεια επιφάνεια 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για την κατασκευή των αεροσκαφών »Me-262» και εξαρτημάτων ιπτάμενων βλημάτων, με την εγκατάσταση να έχει δυναμικότητα κατασκευής πάνω από χίλια αεροσκάφη το μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Ζούλτσερ, το Τρίτο Ράιχ πειραματιζόταν προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε νέα όπλα, πιθανόν και στην κατασκευή μιας ατομικής βόμβας σε μυστικές κατακόμβες της περιοχής.