ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Inri Cristo: Ο 66χρονος που θεωρεί ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού και ζει με τους οπαδούς του (Βίντεο)

Τη μετενσάρκωση του Ιησού επί γης θεωρεί ότι εκπροσωπεί ο 66χρονος Βραζιλιάνος Inri Cristo κηρύσσοντας το Λόγο του Θεού εδώ και 35 χρόνια. Το κανονικό του όνομα ήταν Alvaro Theiss αλλά πήρε το όνομα Inri από τα αρχικά του λατινικού ακρωνυμίου INRI ( Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum, που σημαίνει : ο Ιησούς ο Ναζωραίος , ο βασιλιάς των Ιουδαίων). Ο Cristo ένιωσε την πρώτη αποκάλυψη ότι ήταν ο Χριστός κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής στο Σαντιάγο της Χιλής, το 1979. Αν και μια ισχυρή φωνή στο κεφάλι του τον καθοδηγούσε από την παιδική του ηλικία, τότε ήταν που άκουσε ξεκάθαρα: «Είμαι ο Πατέρας σου. Ο Θεός του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ».

Σύμφωνα με το redpepper, έχει εκατοντάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο καθώς και τη δική του εκκλησία, «Soust», σε μια περιοχή με πλούσια χωράφια έξω από τη Βραζιλία .

Οι περισσότεροι από τους οπαδούς του Cristo είναι γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ζουν στην εκκλησία του, φορώντας ομοιόμορφες μπλε ρόμπες με ένα σκοινί δεμένο στη μέση. Ο μεγαλύτερος του οπαδός είναι 86 ετών ενώ ο μικρότερος μια 24χρονη κοπέλα που τον συνάντησε όταν ήταν δυο ετών.

Στο ναό του ο Cristo και οι οπαδοί του επιβιώνουν τρώγοντας ντόπια φρούτα όπως μπανάνες, αβοκάντο και μάνγκο από έναν λαχανόκηπο.

Παρά τους ισχυρισμούς του ότι αποτελεί τη μετενσάρκωση του Ιησού οι πεποιθήσεις του Cristo είναι πολύ αντισυμβατικές και ανορθόδοξες. Οι απόψεις του για θέματα όπως ο καπιταλισμός, η άμβλωση ακόμη και τα Χριστούγεννα, τον έχουν βάλει σε μπελάδες αρκετές φορές. Έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία πάνω από 40 φορές, και απελάθηκε από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Βενεζουέλα.







Πηγή