ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ιαπωνικό ρομπότ κυριαρχεί στο DARPA Robotics Challenge (Βίντεο)

Το ρομπότ της ιαπωνικής Schaft κατέλαβε την πρώτη θέση στα DARPA Robotics Challenge Trials που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, πετυχαίνοντας την υψηλότερη βαθμολογία σε μία σειρά δοκιμών για την ευκινησία, την αντίληψη και τη δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας των διαγωνιζομένων. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το ρομπότ της IHMC Robotics και την τρίτη η ομάδα Tartan Rescue του Carnegie Mellon University. Οι δοκιμές του Robotics Challenge πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Homestead Miami Speedway στη Φλόριντα. Δεκαεπτά ομάδες είχαν προκριθεί για να διαγωνιστούν, ωστόσο μία κινεζική ομάδα δεν τα κατάφερε να φτάσει έγκαιρα για να συμμετάσχει.

Τα διαγωνιζόμενα ρομπότ πέρασαν από οκτώ δοκιμασίες, που περιελάμβαναν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου, την κίνηση σε ανώμαλο έδαφος, την απομάκρυνση όγκων συντριμμιών, το σκαρφάλωμα μίας σκάλας, το άνοιγμα πορτών, τη χρήση εργαλείων και άλλα.

             
Το ιαπωνικό ρομπότ, βάρους 95 κιλών, συγκέντρωσε 27 πόντους από ένα σύνολο 32, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και επικρατώντας επί του ανταγωνισμού σε δοκιμασίες που έδιναν έμφαση στην ευκινησία των ρομπότ.

Το Robotics Challenge διoργάνωσε η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου, με στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών για ρομπότ – διασώστες, που θα μπορούν κάποια στιγμή να αναλαμβάνουν αποστολές σε επικίνδυνα περιβάλλοντα.

Οι ομάδες που συγκέντρωσαν τις οκτώ υψηλότερες βαθμολογίες περνούν με χρηματοδότηση από την DARPA στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, τα Robotics Finals, που θα διεξαχθούν 12-18 μήνες από σήμερα, με στόχο ένα βραβείο δύο εκατ. δολαρίων.

Η τελική κατάταξη όπως διαμορφώθηκε είχε ως εξής:

Schaft
IHMC Robotics
Tartan Rescue
MIT
Robosimian
Traclabs
Wrecs
Trooper
Thor
Vigir
KAIST
HKU
DRC – HUBO
Chiron
NASA- JSC
Mojavaton


Αξίζει να σημειωθεί πως η Schaft έχει αγοραστεί από την Google.