ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Μια πόλη με... πόδια

Φανταστείτε τη ζωή σε μία πόλη η οποία… θα είχε πόδια και θα μπορούσε να μετακινείται στον κόσμο, αναζητώντας κάθε φορά καλύτερες δουλειές για τους κατοίκους της και καλύτερους πόρους. Μια μητρόπολη που θα είχε για θεμέλια… ερπύστριες. Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτό ακριβώς προτείνει ο Μαδριλένος φοιτητής αρχιτεκτονικής Manuel Dominguez. Σύμφωνα με το όραμά του, η πόλη- νομάς θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ερπύστριες- σαν αυτές που έχουν τα τανκς, για να κινείται ανάλογα με το πού θα βρίσκουν δουλειά οι κάτοικοί της.

Με το όνομα «Very Large Structure», όπως γράφει η Daily Mail, η μητρόπολη που… βαδίζει διαθέτει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μία πόλη, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, πανεπιστήμια, νοσοκομεία και βιβλιοθήκες.

Η πρόταση της «μετακινούμενης πόλης» δεν είναι καινούρια καθώς είχε πρωτοδιατυπωθεί τη δεκαετία του ’60 από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Ron Herron.

Η ιδέα του Dominguez αναπτύσσει αυτή του Herron προτείνοντας μια γενιά καθαρής ενέργειας με χρήση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας και σημειώνοντας πως η μετακίνηση της πόλης θα μπορούσε να ενθαρρύνει την αποκατάσταση των δασών παρά την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο εμπνευστής της απορρίπτει την κριτική πως πρόκειται μόνο για μια φοιτητική πρόταση και υποστηρίζει πως είναι θεωρητικά δυνατό να κατασκευαστεί αυτή η πόλη.

Δείτε τις εικόνες





Πηγή