ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο άνθρωπος ζει, αλλά για τον νόμο είναι νεκρός!

Ένα πρωινό του 1986, ο Ντόναλντ Μίλλερ έφυγε από το σπίτι του για να πάρει τσιγάρα και δεν ξαναγύρισε ποτέ, αφήνοντας πίσω του μία γυναίκα, δύο παιδιά και πολλά χρέη. Η γυναίκα του δήλωσε την εξαφάνιση του και- αφού δεν ξαναέδωσε σημεία ζωής- μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες- το κράτος ανακήρυξε το 1994 τον Μίλλερ νεκρό. Ο ίδιος φυσικά δεν γνώριζε ότι... έχει πεθάνει μέχρι τη στιγμή που επανεμφανίστηκε το 2005, για να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης του. Από τότε, ο Μίλερ κατάλαβε δεν θα μπορούσε να κάνει ότι κάνει οποιοσδήποτε ζωντανός άνθρωπος- πχ να βγάλει δίπλωμα ή να ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα- και κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, σήμερα, δικαστήριο του Οχάιο απεφάνθη ότι δυστυχώς, ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει για τέτοιες περιπτώσεις οπότε ο Μίλλερ παραμένει για όλους πεθαμένος!

Για την ακρίβεια, μπορείς να "ξεδηλωθείς" νεκρός μόνο εάν εμφανιστείς μέσα σε τρία χρόνια από την νομική απόφαση. Ο Μίλλερ εμφανίστηκε ζωντανός μετά από 11 χρόνια, οπότε δεν μπορεί να αλλάξει η απόφαση του 1994.

"Εδώ έχουμε έναν άνδρα που κάθεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, ολοζώντανος και σε καλή υγεία. Ωστόσο, όσον αφορά τον νόμο, παραμένει αποθανών" δήλωσε μπερδεμένος ακόμα και ο ίδιος ο δικαστής, Άλαν Ντέηβις, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να χαρακτηρίσει την κατάσταση "πολύ πολύ περίεργη"...