ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ολλανδία: Η μεγάλη των... μπάτσων-ποντικών σχολή!

Για να δούμε τώρα ποιος θα πιαστεί στη φάκα! Γνωρίστε τον Ντέρικ, τον Τόμσον, τον Μάγκνουμ και τον Πουαρώ. Αυτοί είναι οι νέοι ντετέκτιβ - λαγωνικά της ολλανδικής αστυνομίας. Όχι, δεν είναι σκυλιά, όπως ίσως θα περιμένατε! Τα τέσσερα λαγωνικά είναι ποντίκια!Η αστυνομία του Ρότερνταμ είναι η πρώτη αστυνομία του κόσμου που εκπαιδεύει ποντίκια για να τη βοηθούν στο έργο της. Κάθε μικρός τριχωτός... Πουαρώ στοιχίζει περίπου 8 ευρώ και 15 μέρες για να εκπαιδευτεί. Τα ποντικάκια μπορούν να εντοπίζουν, σύμφωνα με τη Monique Hamerslag, επικεφαλής της αστυνομίας του Ρότερνταμ, πολλές οσμές όπως ναρκωτικά ή ουσίες.

Σε αντίθεση με τα σκυλιά, που θέλουν το λιγότερο 8 μήνες εκπαίδευσης, τα ποντικάκια είναι έτοιμα μέσα σε μισό μήνα να βγουν στο... σαφάρι.

Το κακό είναι ότι εν αντιθέσει με τα σκυλιά, τα ποντίκια δεν είναι θηρευτές και τρομάζουν εύκολα, κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει το έργο τους. Γι' αυτό, όπως λέει η κ. Hamerslag, δεν θα φέρνουν τα ποντίκια στον... τόπο του εγκλήματος αλλά τον τόπο του εγκλήματος στα ποντίκια: θα τους δίνουν τα ύποπτα αντικείμενα και ουσίες να τα μυρίζουν.

Και τότε... για να δούμε ποιος θα πιαστεί στη φάκα...