ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«Η καλύτερη βιογραφία στο Wikipedia»

Τα κατορθώματα του βρετανού αξιωματικού Sir Adrian Carton de Wiart αποτελούν μία από τις καλύτερες βιογραφίες που βρίσκονται στο Wikipedia. Ο λόγος; Η εισαγωγή στη βιογραφία του είναι η εξής: «Ο αντιστράτηγος Sir Adrian Paul Ghislain Carton de Wiart (5 Μαΐου του 1880 - 5 Ιουνίου του 1963), ήταν ένας βρετανός αξιωματικός του στρατού με βελγική και ιρλανδική καταγωγή. Πολέμησε στον Πόλεμο των Μπόερ, στον Πρώτο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στον αστράγαλο, στο πόδι, στη λεκάνη, στο αυτί, επιβίωσε από συντριβή αεροπλάνου, άνοιξε τούνελ για να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου και έκοψε τα δάχτυλά του με τα ίδια του τα δόντια όταν ένας γιατρός αρνήθηκε να τα ακρωτηριάσει»!

Τέτοια βιογραφία δύσκολα συναντά κανείς, αφού τα δεινά συνεχίστηκαν για τον αξιωματικό. Όταν ο ίδιος δραπέτευσε από στρατόπεδο συγκέντρωσης, επέστρεψε στο σπίτι του στο Λονδίνο, αυτό είχε ισοπεδωθεί από βόμβα των Γερμανών, ενώ ακόμα και τα μετάλλια που είχε κερδίσει είχαν καταστραφεί.

Πάντως, τίποτα δεν έκαμψε το ηθικό του και τα κατορθώματα του στρατιώτη «ανέβηκαν» πρώτη φορά στο Διαδίκτυο τον περασμένο Νοέμβριο από την ιστοσελίδα «Genes Reunited».

Οι νέες πληροφορίες έκαναν τη βιογραφία στο Wikipedia να πάρει φωτιά με αναρίθμητες προβολές, ενώ το όνομα του De Wiert ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω του Twitter κάτω από την ταμπέλα «Η καλύτερη εισαγωγή βιογραφίας στο Wikipedia».

Σε ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα microblogging αναφέρεται: «Αν ψάχνετε κάτι να κάνετε, ψάξτε τον Adrian Carton de Wiart, φαίνεται πως αυτός ο τύπος ήταν εντελώς λαίμαργος για τιμωρία».