ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Περιήγηση στην εικονική πραγματικότητα (Βίντεο)

Συσκευή που μπορεί να προβάλλει ψηφιακές εικόνες σε real-life περιβάλλοντα σχεδίασε η εταιρεία Canon... Η συσκευή Mixed Reality προβάλλει τρισδιάστατες εικόνες από την οθόνη του υπολογιστή, για παράδειγμα, στον πραγματικό κόσμο. Ένας άνθρωπος που φορά τη συσκευή στο κεφάλι του μπορεί να περπατά μέσα σε 3D προβολές ως εάν αυτές να ήταν πραγματικές και μάλιστα μπορεί να τις δει από όλες τις πλευρές.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορούσε να δει την προβολή από κάτι μικρό, όπως ένα μυρμήγκι, και να αρχίσει να περπατά γύρω του. Ή θα μπορούσε να κατεβάσει την εικόνα ενός αξιοθέατου από τους χάρτες της Google και να βολτάρει σε αυτό.


Παρότι η συσκευή χρησιμοποιεί τις βασικές αρχές της «επαυξημένης πραγματικότητας» (augmented reality), η Canon υποστηρίζει πως η τεχνολογία της Mixed Reality είναι η πρώτη που επιτρέπει στους χρήστες να δουν τις εικόνες από κάθε οπτική γωνία.


Παρότι η τεχνολογία αυτή είχε πρωτοανακοινωθεί το 2010, η εταιρεία παρουσίασε τη συσκευή στην έκθεση εικονικής πραγματικότητας στο Τόκιο αυτή την εβδομάδα και ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να πουλά την πλατφόρμα στα τέλη του μήνα.



Πηγή