ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Έρευνα: Στη γη βρίσκεται η απόδειξη της εξωγήινης ζωής

Στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής αναζητεί μια ομάδα αμερικανών επιστημόνων από το Εργαστήριο Αστροβιολογίας του Ουισκόνσιν... Η μοναδική έρευνα δεν διεξάγεται στο Διάστημα, αλλά τον φλοιό της Γης! Στον πλανήτη μας, όπου υπάρχουν πετρώματα των οποίων η ηλικία ξεπερνά τα τρία δισεκατομμύρια χρόνια και σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μυστικό της ανάπτυξης της ζωής ενδέχεται να κρύβεται σ' αυτά...

Στόχος του ερευνητικού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από τη NASA, είναι ο εντοπισμός ενδείξεων βιολογικής δραστηριότητας, "βιοϋπογραφών" και "βιοδεικτών", όπως αποκαλούνται επιστημονικά.Όπως δήλωσε ο γεωλόγος και επικεφαλής της ομάδας Κλαρκ Τζόνσον (Clark Johnson): "Πάντα υπάρχει μια κρυμμένη ιστορία στα πετρώματα και εξαρτάται από εμάς το αν θα καταφέρουμε να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να "ανακρίνουμε" αυτά τα πετρώματα και να μάθουμε την ιστορία τους".

Καταφέρνοντας να διαπιστώσουν πώς αναπτύχθηκε η ζωή, στην προκειμένη περίπτωση στη Γη, οι επιστήμονες ευελπιστούν να καταλήξουν σε κρίσιμα συμπεράσματα για την ανάπτυξη της ζωής και αλλού στο Διάστημα, ιδιαίτερα στον Αρη.