ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Χιλιάδες μπάλες πάγου κάλυψαν παραλία στη Σιβηρία [Βίντεο]

Μια άσχημη πολική δίνη σάρωσε όλη την βόρεια Ρωσία αυτές τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας μερικά εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Ένα από τα καλύτερα ήταν οι χιλιάδες μπάλες πάγου με διάμετρο από 10 έως 25 εκατοστά που ξεβράστηκαν στις ακτές του Κόλπου του Οντ.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι αυτό που αντίκρισαν οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Σιβηρίας αποτελεί ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Κοντά στην πόλη της Νούντα που βρίσκεται στη χερσόνησο Γιαμάλ στη βορειοδυτική Σιβηρία, παρατηρήθηκε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο.

Ένα τμήμα 18 χιλιομέτρων από την ακτή του Κόλπου του Οντ καλύφθηκε από μπάλες πάγου με διάμετρο από 10 έως 25 εκατοστά «σαν κάποιοι φαρσέρ θεοί να έπαιζαν με χιονόμπαλες» αναφέρει η ιστοσελίδα Vesti.ru.


Οι γηραιότεροι κάτοικοι του χωριού λένε ότι δεν είχαν δει ποτέ μέχρι σήμερα κάτι παρόμοιο. Οι επιστήμονες από την πλευρά τους εξηγούν ότι οι μπάλες πάγου δημιουργήθηκαν από το χιόνι που παραμένει στην ακτή και γίνεται πάγος και με την βοήθεια των κυμάτων αποκτούν το σφαιρικό τους σχήμα.

«Είναι ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο», δήλωσαν ειδικοί από το Ινστιτούτο Αρκτικής και Ανταρκτικής Έρευνας της Ρωσίας. Οι χιονόμπαλες πάντως του Γιαμάλ είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς οι ντόπιοι έτρεξαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και στη συνέχεια οι φωτογραφίες τους κατέκλυσαν το διαδίκτυο.










Πηγή