ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Στο «φως» άκρως απόρρητο πυρηνικό καταφύγιο της Κίνας... [Βίντεο]

Η Κίνα έδωσε στο κοινό την δυνατότητα να μπει σε μια άκρως μυστική στρατιωτική εγκατάσταση θαμμένη βαθιά μέσα στα βουνά Chongqing στη περιοχή Fuling.

Η «816 πυρηνική στρατιωτική αποθήκη» άνοιξε για το κοινό τον Οκτώβριο η όποια αποτελείτε από ένα «λαβύρινθο» τεχνητών σπηλαίων, δρόμους και σήραγγες.

Περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο τεχνητό σπήλαιο στον κόσμο, το οποίο είναι σχεδόν 80 μέτρα (262ft) ψηλό και 25 μέτρα φαρδύ. Είχε κατασκευαστεί για να αποθηκευτούν πυρηνικά καθώς και εγκαταστάσεις επεξεργασίας πλουτωνίου.

Το καταφύγιο χτίστηκε το 1966, όταν η Κίνα καθώς αυξανόταν οι απαιτήσεις της εθνικής άμυνας, της υποδομής και των βιομηχανικών τεχνολογιών της. Είχε σχεδιαστεί για να αντέχει σε βομβιστικές επιθέσεις αλλά και από σεισμούς. Περισσότεροι από 60.000 στρατιώτες χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, ενώ τουλάχιστον 100 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την Telegraph.

Επίσης εκεί δημιούργησαν πλουτώνιο-239. Ευτυχώς, η αποθήκη δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για πυρηνική δοκιμή, ενώ εγκατέλειψε το σχέδιό της το 1984, έτσι ώστε τώρα να είναι απόλυτα ασφαλές να εξερευνήσετε το νέος τουριστικό αξιοθέατο της Κίνας.