ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Βιολόγος υποστηρίζει ότι οι σοροί των αστροναυτών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εξωγήινη ζωή [Βίντεο]

Βιολόγος υποστηρίζει ότι οι σοροί των αστροναυτών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εξωγήινη ζωή

Εάν το σώμα διατηρηθεί στη σωστή θερμοκρασία, τα μικρόβια που μεταφέρει θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα ταξίδι περιορισμένης απόστασης και να εγκατασταθούν σε άλλους πλανήτες.

Κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα, συμβαίνει το αναπόφευκτο και κάποιος αστροναύτης πεθαίνει σε μια αποστολή στο διάστημα. Οι επιστήμονες λένε ότι όταν συμβαίνει ένας κοσμικός θάνατος η καλύτερη κηδεία είναι να στέλνουν τη σορό στο ανοικτό διάστημα, ώστε το σώμα να δημιουργήσει ζωή σε άλλους πλανήτες του διαστήματος, σύμφωνα με δηλώσεις του μικροβιολόγου Gary King στο Astronomy Magazine.

«Αν η ερώτηση είναι: Υφίσταται ένα σύνολο περιστάσεων που μπορούν να επιτρέψουν σε ένα σώμα να μεταφέρει σε άλλο πλανήτη μικρόβια που επιβίωσαν στο διαστημικό περιβάλλον; Θα έλεγα ότι η απάντηση είναι θετική», δήλωσε ο Gary King, μικροβιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (ΗΠΑ), ο οποίος έχει αφιερωθεί στις μελέτες επιβίωσης των οργανισμών σε ακραία περιβάλλοντα.

Ο επιστήμονας τονίζει ότι για την ανάπτυξη αυτού του θετικού σεναρίου προϋποτίθεται η ύπαρξη δύο ζωτικής σημασίας παραγόντων: η θερμοκρασία και η απόσταση της πτήσης. Πρώτον, το σώμα πρέπει να διατηρηθεί σε μια θερμοκρασία υψηλότερη από την κατάψυξη, αλλά όχι τόσο υψηλή, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα εξατμιστούν τα υγρά.

Όσο για την απόσταση ο επιστήμονας δήλωσε ότι το ταξίδι της σορού θα πρέπει να είναι περίπου 4 έτη φωτός και όχι μεγαλύτερο διότι στα μακρύτερα ταξίδια είναι λιγότερο πιθανόν να επιβιώσουν τα μικρόβια.