ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Η Nasa μπορεί να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα, και αυτό θα αλλάξει τα πάντα [Βίντεο]

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα για την αποστολή ανθρώπων σε μεγάλα ταξίδια στο διάστημα για να αποικίσουν σε κάποιο άλλο πλανήτη, είναι η εξουθενωτική ζωή στην μικροβαρύτητα.

Για ένα ταξίδι στον πλανήτη Άρη που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον επτά μήνες, σίγουρα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για την διαμονή στο χώρο. Το πρόβλημα με τη διαβίωση στο διάστημα είναι η έντονη διαφορά στην βαρυτική δύναμη, η οποία μπορεί να φέρει τον όλεθρο στην οστική πυκνότητα ενός αστροναύτη, και θα μπορούσε ακόμη και το χάος, με το μεταβολισμό και την υγεία του ήπατος.

Η λύση είναι να αναδημιουργήσουμε τις συνθήκες της Γης μέσα σε ένα διαστημόπλοιο, έτσι ώστε το σώμα να προσαρμοστεί στις δυνάμεις βαρύτητας. Αλλά η δημιουργία τεχνητής βαρύτητας είναι πολύ πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, όπως εξηγεί το παρακάτω βίντεο.

Η βασική ιδέα είναι ότι αν γυρίζει ένα διαστημικό σκάφος με το σωστό τρόπο, οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα δημιουργήσουν μια τεχνητή δύναμη βαρύτητας στο εσωτερικό του.

Η Nasa πειραματίζεται με αυτό από το 1960 αλλά το μέγεθος του διαστημικού οχήματος που απαιτείται για να δημιουργηθεί τεχνητή βαρύτητα είναι τεράστιο, και ως εκ τούτου, πάρα πολύ ακριβό.


Πηγή: apocalypsejohn