ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μυστήριο γύρω από το Τρίγωνο των Βερμούδων; [Βίντεο]

Για χρόνια, το θέμα του Τριγώνου των Βερμούδων αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο που δημιουργούσε φόβο στις καρδιές των ναυτικών και των πιλότων, καθώς από την αρχή προβλημάτιζε ιδιαίτερα τους επιστήμονες.

Οι επιστήμονες, όμως, επιτέλους ανακάλυψαν, μάλλον, το λόγο που το Τρίγωνο αυτό έχει εξαφανίσει μέσα στα χρόνια πλοία και αεροσκάφη. Ή είναι – πιο σωστά – ένα βήμα κοντά στο να λύσουν εντελώς το μυστήριο, αφότου βρήκαν κάποιους κρατήρες έξω από τις ακτές της Νορβηγίας.


Nαι, αλλά τι σχέση έχει η Νορβηγία με το Τρίγωνο των Βερμούδων; Είναι τόσο μακριά!

Και όμως, οι επιστήμονες που βρήκαν μεγάλους υποθαλάσσιους κρατήρες (που έχουν πλάτος γύρω στα 800 μέτρα και βάθος 45 μέτρα) στη Θάλασσα Μπάρεντς, πιστεύουν ότι αυτοί οι κρατήρες δημιουργήθηκαν από συσσώρευση μεθανίου κάτω από το βυθό, που στη συνέχεια οδήγησε σε έκρηξη στο βυθό.


Κάτι παρόμοιο γίνεται και στην περιοχή που βρίσκεται το περιβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων, σε αυτή την τριγωνική περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού, ανάμεσα στη Φλόριντα, τη Βερμούδα και το Πουέρτο Ρίκο.

Οι επιστήμονες που εντόπισαν το φαινόμενο στην Νορβηγία, είπαν στην Sunday Times, ότι “οι πολλοί και μεγάλου μεγέθους κρατήρες που υπάρχουν στον βυθό της Θάλασσας Μπάρεντς είναι πιθανότατα η αιτία που δημιουργεί μεγάλες εκρήξεις αερίου. Η συγκεκριμένη περιοχή μάλιστα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σημεία συγκέντρωσης και εκπομπής μεθανίου στον Αρκτικό Κύκλο!”


Οι ίδιοι πρόσθεσαν, ότι, οι εκρήξεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία τέτοιων κρατήρων, προκαλώντας προβλήματα και καταστροφές σε μέσα που ταξιδεύουν στο σημείο. Τα νέα στοιχεία, επιβεβαιώνουν σε μεγάλο βαθμό τις θεωρίες πολλών επιστημόνων που πίστευαν ότι όντως τα υποθαλάσσια αέρια είναι η αιτία του μυστηρίου των Βερμούδων.

Τώρα, οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν κατά πόσο αυτές οι εκρήξεις και οι συνέπειές τους μπορούν να βυθίσουν τα πλοία. Πολλοί επίσης, πιστεύουν, ότι επειδή το μεθάνιο είναι “ελαφρύ” αέριο, οι εκρήξεις μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τα αεροπλάνα που περνούν από πάνω.

Αλλά και πάλι, αυτή η θεωρία είναι πολύ πιο πειστική από τις άλλες που μιλούσαν για εξωγήινους ή για ηλεκτρομαγνητικά πεδία που σε μεταφέρουν σε άγνωστους τόπους.

Δείτε το βίντεο:Πηγή