ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το νέο μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς - Θα πετάει ακόμη και χωρίς πιλότο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ)
Στην Ρωσία, οι επιστήμονες και το αντίστοιχο προσωπικό προετοιμάζουν ήδη το μαχητικό έκτης γενιάς που θα αλλάξει τελείως αυτό που γνωρίζουμε στον αεροπορική πόλεμο έως σήμερα. Τα λιγοστά μέσα μαζικής ενημέρωσης που έγιναν γνώστες ορισμένων λεπτομερειών του νέου ρωσικού υπερμαχητικού αεροσκάφους έμειναν εντελώς άναυδοι.

Το 6η γενιάς μαχητικό αεροσκάφος θα είναι μια υπερηχητική ιπτάμενη πλατφόρμα μάχης. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης των προγραμμάτων στρατιωτικών αεροσκαφών Vladimir Mikhailov, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η εταιρεία United Aircraft Corporation, εργάζεται πάνω στο πρωτότυπο έκτης γενιάς μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2020-2023.

Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο αεροσκάφος σύμφωνα με τον Mikhailov, με πολλά νέα «χολιγουντιανού τύπου» τεχνικά χαρακτηριστικά.

Θεωρείται δεδομένο ότι η ταχύτητα του αεροσκάφους θα ανέρχεται σε πολλά max, θα είναι ένα υπερ-ευέλικτο, πολυ-λειτουργικό, μαχητικό κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά εξολοκλήρου υπακούοντας στην τεχνολογία stealth.

Το μαχητικό αεροσκάφος θα δύναται μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρει ότι το μαχητικό θα είναι σε θέση να πετάξει με πιλότο, αλλά και χωρίς αυτόν, συνδυάζοντας την δυνατότητα επανδρωμένου και μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί να εξοπλιστεί με μεγάλου βεληνεκούς υπερηχητικούς πυραύλους 10.000 χλμ.

Σχετικά με την ανάπτυξη του νέου ρωσικού μαχητικού έκτης γενιάς αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο διοικητής της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας Αντιπτέραρχος Viktor Bondarev.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2010 υπήρχαν κάποιες σκόρπιες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ενός μαχητικού 6ης γενιάς της Ρωσίας, το οποίο στο μέλλον θα αντικαταστήσει την παραγωγή του T-50.

Αυτή τη στιγμή η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι οι μόνες χώρες που εργάζονται πάνω σε μαχητικό 6ης γενιάς. Η αμερικανική εταιρεία που έχει αναλάβει το όλο έργο κατασκευής του αμερικανικού υπερηχητικού F / A-XX είναι η εταιρεία Boeing.

Πηγή: pentapostagma