ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Διαστημόπλοια δύο διαστάσεων και μικροοργανισμοί που προγραμματίζονται στα σχέδια της NASA

Μια σειρά 13 προτάσεων επέλεξε για διερεύνηση η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, NASA, στο πλαίσιο του προγράμματος NIAC (NASA Innovative Advanced Concepts), για πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Μεταξύ αυτών που επελέγησαν είναι ένα concept για προγραμματιζόμενους μικροοργανισμούς, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον Άρη για την ανακύκλωση και την εκτύπωση ηλεκτρονικών, ένα διαστημόπλοιο δύο διαστάσεων, με εξαιρετικά λεπτά υποσυστήματα, που θα μπορούν να τυλίγονται γύρω από διαστημικά σκουπίδια για να γίνεται δυνατή η έξοδος από τροχιά (και επανείσοδος/ καύση στην ατμόσφαιρα) και μία μέθοδος computational imaging για τον εντοπισμό της «ηχούς» άλλων πλανητών και αντικειμένων γύρω από μακρινά άστρα.

Η αξία των «βραβείων» της φάσης 1 του NIAC ανέρχεται στα 100.000 δολάρια για 9 μήνες, για την στήριξη της αρχικής φάσης και της ανάλυσης των σχετικών concepts. Εάν αποδειχθούν βιώσιμες οι προτάσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη Φάση 2, που ανέρχεται στα 500.000 δολάρια, για δύο επιπλέον χρόνια concept development.

«Οι τελευταίες επιλογές NIAC περιλαμβάνουν έναν αριθμό από concepts για πλανητική και ρομποτική εξερεύνηση» αναφέρει ο Στιβ Τζούρτσικ, του Space Technology Mission Directorate στην Ουάσιγκτον. «H ΝΑSA συνεχίζει να εκτιμά τις μελέτες πάνω σε πρώιμου επιπέδου concepts για μελλοντικές αποστολές».

Τα concepts που επελέγησαν είναι τα εξής:

Light Weight Multifunctional Planetary Probe for Extreme Environment Exploration and Locomotion,
Venus Interior Probe Using In-situ Power and Propulsion (VIP-INSPR)
Project RAMA: Reconstituting Asteroids into Mechanical Automata,
Molecular Composition Analysis of Distant Targets
Brane Craft
Stellar Echo Imaging of Exoplanets
Mars Molniya Orbit Atmospheric Resource Mining
Journey to the Center of Icy Moons
E-Glider: Active Electrostatic Flight for Airless Body Exploration
Urban bio-mining meets printable electronics: end-to-end at destination biological recycling and reprinting
Automaton Rover for Extreme Environments
Fusion-Enabled Pluto Orbiter and Lander
NIMPH - Nano Icy Moons Propellant Harvester