ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτή ήταν η πραγματική φωνή του Αδόλφου Χίλτερ

Αλλιώς μιλούσε όταν διέταζε και αλλιώς σε κανονικές ομιλίες.

Η μαγνητοφώνηση γνωστή με το όνομα “Hitlerand Mannerheim” είναι μυστική μαγνητοφώνηση μιας ιδιωτικής συνομιλίας μεταξύ του Χίτλερ και του Εμίλ Μανερχέιμ που έγινε το 1942.

Ο Φιλανδός μηχανικός στην εταιρεία ραδιοτηλεόρασης Yle, ThorDamen, κατόρθωσε να ηχογραφήσει τα πρώτα 11 λεπτά της ιδιωτικής συνομιλίας του Χίτλερ και του Μανερχέιμ.

Δεδομένου ότι ο Χίτλερ δεν άφηνε κανέναν να τον καταγράψει ποτέ, η συνομιλία πρέπει να καταγράφηκε μυστικά. Και είναι η μοναδική ηχογράφηση όπου ακούγεται η φωνή του Χίτλερ να μιλά κανονικά!

Όλες οι άλλες είναι ηχογραφήσεις από τις ομιλίες του προς τους οπαδούς του.

Αρχικός σκοπός του Damenήταν να καταγράψει τις επίσημες συνομιλίες αλλά συνέχισε την ηχογράφηση και όταν η συζήτηση από επίσημη έγινε ιδιωτική.

Τα SS κατάλαβαν ότι ο Damen ηχογραφούσε τη συζήτηση, και απαίτησαν αμέσως να σταματήσει. Το ντοκουμέντο αυτό κατασχέθηκε και δόθηκε στην επικεφαλής του γραφείου λογοκριτών, KustaaVilkuna. Επέστρεψε στην Yle το 1957, και βγήκε στη δημοσιότητα λίγα χρόνια αργότερα.

Είναι η μόνη γνωστή ηχογράφηση του Χίτλερ που μιλάει σε ανεπίσημο ύφος και μια από τις ελάχιστες μαγνητοφωνήσεις στην οποία ο Χίτλερ ακούγεται να μιλάει χωρίς να υψώνει τη φωνή του.

Η εισβολή στην Σοβιετική Ένωση παρά την αρχική επιτυχία της επιχείρησης, βρήκε ισχυρή αντίσταση από τους Σοβιετικούς που κατάφεραν να απωθήσουν την γερμανική επίθεση στη Μόσχα και να καθυστερήσουν την πρόοδο των Γερμανών.

Ο Χίτλερ χρειαζόταν τους συμμάχους για να καθηλώνουν όσο περισσότερο μπορούσαν την τεράστια στρατιωτική επιχείρηση των Σοβιετικών. Το 1942, ο Χίτλερ επισκέφτηκε κάτω από μεγάλη μυστικότητα τη Φιλανδία για να ευχηθεί επίσημα τον Μανερχέιμ για τα γενέθλια του.

Ωστόσο, ο Μανερχέιμ δεν θέλησε να χαιρετήσει το Χιτλερ όπως θα έκανε σε μια επίσημη επίσκεψη. Ως εκ τούτου, η συνάντηση έγινε στην Ιμάτρα, στη νότια Φιλανδία.

Στο αεροδρόμιο Ιμμολα, ο Χίτλερ χαιρετήθηκε και οδηγήθηκε από τον πρόεδρο Ryti και άλλους επισήμους αξιωματικούς και κρατικούς υπαλλήλους, στο προσωπικό τραίνο του Μανερχέιμ, όπου έλαβε μέρος στο γεύμα γενεθλίων και όπου ακολούθησαν διαπραγματεύσεις.

Στη συζήτηση ο Χίτλερ εξήγησε την αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, των ιταλικών νικών στη Νότια Αφρική, τη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία, και αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς της Σοβιετικής Ένωσης και στους πόρους πετρελαίου της Ρουμανίας.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα ντοκουμέντο όπου ακούγεται η κανονική φωνή ενός τέρατος.



Πηγή: militaire