ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Τουριστικά υποβρύχια που μπορούν να φτάσουν σε βάθος 1.140 μέτρων

Λίγοι είναι οι «παίκτες» στον χώρο των τουριστικών/ ιδιωτικών υποβρυχίων – και ένας από τους πλέον σημαντικούς είναι η U-Boat Worx, που πρόσφατα παρουσίασε τρία νέα υποβρύχια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για κρουαζιέρες και τουρισμό.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε τα εξής μοντέλα: Το Cruise Sub 5, το Cruise Sub 7 και το Cruise Sub 9. Τα Cruise Sub 5 και 7 είναι ικανά να φτάσουν σε βάθος 1.140 μέτρων, κάτι που τα καθιστά τα τουριστικά υποβρύχια με τις υψηλότερες επιδόσεις- από άποψης βάθους κατάδυσης- που έχουν υπάρξει ποτέ. Επίσης, ανάλογα με το μοντέλο, είναι δυνατή η μεταφορά 5, 7 ή 9 ατόμων τη φορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης μετά την επιτυχία των υποβρυχίων που λειτουργούσαν από πολυτελή κρουαζεριόπλοια όπως τα The Taipan και Crystal Esprit. «Οι επιχειρήσεις μας σε κρουαζιερόπλοια ενέπνευσαν την ανάπτυξη της σειράς Cruise Sub» λέει σχετικά ο Μπερτ Χούτμαν, ιδρυτής κα πρόεδρος της U-Boat Worx. «Είτε ο διαχειριστής επικεντρώνεται αποκλειστικά σε εξερεύνηση μεγάλου βάθους σε απομακρυσμένους προορισμούς είτε σε υποβρύχιες εκδρομές σε κοραλλιογενείς υφάλους, τα Cruise Subs είναι σχεδιασμένα για τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας του τουρίστα».


Τα «κλασικά» τουριστικά υποβρύχια έχουν μικρά παράθυρα και καθίσματα όπως πχ σε ένα λεωφορείο. Η νέα σειρά Cruise Sub βασίζεται στα υποβρύχια της U-Boat Worx που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτικά γιοτ και ερευνητικά ιδρύματα, παρέχοντας στους τουρίστες εμπειρία πανοραμικής θέας, χάρη σε δύο μεγάλες σφαίρες από ακρυλικό που βάζουν τους πάντες στην «πρώτη θέση».

Τα σκάφη αυτά έχουν αυτονομία 12 ωρών και κινούνται με μπαταρία, οπότε η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι μηδενική, όπως τονίζεται από την U-Boat Worx.