ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Γνωρίστε το Boom: Αυτό είναι το... διαστημικό αεροσκάφος που θα κάνει την πτήση Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε 3,5 ώρες

Θα ταξιδεύει με τη διπλάσια ταχύτητα του ήχου, θα είναι πιο γρήγορο από το Κονκόρντ και θα πραγματοποιεί την πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε... 3,5 ώρες. Τουτέστιν, θα μπορεί κάποιος να πεταχτεί για ψώνια ή για δουλειές στην αμερικανική μεγαλούπολη, να απολαύσει το μεσημεριανό του στα υπέροχα εστιατόρια και να επιστρέψει στη Βρετανία, πέφτοντας για ύπνο στο κρεβάτι του. Το Boom, το νέο αεροσκάφος που παρουσιάστηκε και θα τεθεί στη διάθεση του κοινού το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία του Ντένβερ, η οποία πέτυχε ταχύτητες 2.2 Mach, υπόσχεται πως όχι μόνο θα εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες, αλλά θα είναι και αρκετά οικονομικό, ώστε να προσφέρεται η ευρεία χρήση του.

Οι πρώτες παραγγελίες είναι ήδη γεγονός, καθώς ο CEO της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον, απέστειλε την πρόταση του για την αγορά 10 αεροσκαφών Boom, προσφέροντας 2 δισ. δολάρια. Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, έδωσε παραγγελία για άλλα 15 αεροσκάφη. Συνολικά, οι πρώτες δύο αυτές συμφωνίες απέδωσαν στην εταιρεία ποσό μεγαλύτερο των 5 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με σύμβουλο τον αστροναύτη Μαρκ Κέλι και 11 στελέχη από εταιρείες όπως η Boeing και η Lockheedμ, αλλά και από τη NASA. Το αεροσκάφος έχει 40 θέσεις για επιχειρηματίες, προσφέροντας θέα από το παράθυρο για όλες, καθώς η πτήση θα διεξάγεται στα 60.000 πόδια ύψος!

Η απόσταση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο θα καλύπτεται σε 3 ώρες και 25 λεπτά. Από το Σαν Φραντσίσκο στο Τόκυο, θα διαρκεί 4 ώρες και 40 λεπτά και από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μόλις 6 ώρες. Σε πρώτη φάση, το κόστος του εισιτηρίου θα ανέρχεται σε 5.000 δολάρια και θα απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε επιχειρηματίες ή στελέχη μεγάλων εταιρειών.

Πηγή: athensmagazine