ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι πάγοι δεν λιώνουν στην Ανταρκτική - Η έκθεση της NASA που ανατρέπει τα δεδομένα

Σε αντίθεση με τον Βόρειο Πόλο, η Ανταρκτική όχι μόνο δεν χάνει τους πάγους της, αλλά κερδίζει περισσότερους, σύμφωνα με επιστήμονες της NASA. Αλλά αυτό ωστόσο, δεν αλλάζει την πίστη των επιστημόνων ότι ο πλανήτης υπερθερμαίνεται και ο καιρός αλλάζει. Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Glaciology, η Ήπειρος δεν συμβάλει στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε αντίθεση με τη μελέτη της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών το 2013, για την αλλαγή του κλίματος. Αντίθετα, παίρνει νερό από τον ωκεανό με ρυθμό του ενός τετάρτου του χιλιοστού ανά έτος, δήλωσε ο Jay Zwally, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και ερευνητής της NASA στο Goddard Space Flight Center ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Η Ανταρκτική ανακτά τα χαμένα της κομμάτια πάγου που έχουν λιώσει από την κλιματική αλλαγή και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Όπως σημειώνει η Εθνική Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία η Ανταρκτική, παγώνει ξανά. Η μελέτη εκπονήθηκε έπειτα από νέα ανάλυση δορυφορικών δεδομένων και σημειώνει ότι τα τελευταία 10.000 χρόνια, ο πάγος στην Ανταρκτική έχει αυξηθεί λόγω των χιονοπτώσεων.



Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η Ανταρκτική από το 1992, μέχρι το 2001 κέρδιζε 112 δισ. πόντους κάθε χρόνο, ωστόσο η ποσότητα περιορίστηκε στους 92 δισ. τόνους από το 2003 έως το 2008. «Στο τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, ο αέρας έγινε πιο ζεστός και υπήρξε περισσότερη υγρασία σε όλη την ήπειρο, διπλασιάζοντας την ποσότητα του χιονιού», τόνισε ο επικεφαλής, Zwally.