ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μυστικό θάλαμο στον τάφο του Τουταγχαμών (Εικόνες)

Αισιόδοξοι πως θα κάνουν μια εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη για τα παγκόσμια δεδομένα, είναι οι αρχαιολόγοι ερευνητές στο Λουξόρ.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Μαχμούντ Ελντάματι ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως οι νέες αναλύσεις με ραντάρ που πραγματοποιήθηκαν στον τάφο του φαραώ Τουταγχαμών δείχνουν κατά 90% την ύπαρξη ενός μυστικού θαλάμου.

Τα προκαταρκτικά αυτά αποτελέσματα ανακοινώνονται έπειτα από τρεις ημέρες εργασιών εξερεύνησης με υπερσύγχρονης τεχνολογίας εξοπλισμό που περιλαμβάνει ραντάρ και θερμική απεικόνιση.

Οι ειδικοί είναι "σχεδόν σίγουροι κατά 90%" για την ύπαρξη του κρυφού θαλάμου, δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία του βρετανού αρχαιολόγου Νίκολας Ριβς που είναι πεπεισμένος ότι η βασίλισσα Νεφερτίτη είναι θαμμένη μέσα σε αυτόν τον μυστικό θάλαμο.


Τα αποτελέσματα της εξέτασης με ραντάρ πίσω από το βόρειο τοίχωμα του ταφικού θαλάμου του Τουταγχαμών είναι πολύ σαφή. Αν έχω δίκιο και συνεχίζεται μέσω ενός διαδρόμου ο τάφος, αυτό θα μας οδηγήσει σε έναν άλλο ταφικό θάλαμο. Νομίζω ότι είναι αυτός της Νεφερτίτης και όλα τα στοιχεία συγκλίνουν προς αυτή την κατεύθυνση", πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα, οι αιγυπτιολόγοι δεν έχουν ανακαλύψει τη μούμια της θρυλικής ομορφιάς βασίλισσας, η οποία άσκησε ουσιαστικό πολιτικό και θρησκευτικό ρόλο κατά τον 14ο αιώνα π.Χ..

Ο βρετανός αιγυπτιολόγος δήλωσε με τη σειρά του ότι θα ηγηθεί περαιτέρω ερευνών για να διαπιστωθεί εάν ο τάφος του παιδιού-βασιλιά της αρχαίας Αιγύπτου περιέχει περάσματα σε κρυφό θάλαμο, όπου όπως ο ίδιος πιστεύει εκεί βρίσκεται η τελευταία κατοικία της βασίλισσας Νεφερτίτης.

Ο Ριβς ανακοίνωσε τα σχέδιά του κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον αιγύπτιο υπουργό και δήλωσε ότι τα σχετικά στοιχεία θα μεταφερθούν στην Ιαπωνία για μελέτη και ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες αυτός ο μυστικός θάλαμος να υπάρχει.Πηγές: lifo.gr, apocalypsejohn.com