ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

ΠΑΝΙΚΟΣ: Εμφανίστηκε επικίνδυνος μπλε... δράκος σε παραλία! (Βίντεο)

Μία εξαιρετικά σπάνια δημόσια… εμφάνιση έκανε ένα εξίσου σπάνιο θαλάσσιο πλάσμα σε παραλία της Αυστραλίας.

Ο «Μπλε Δράκος» ή επιστημονικά «glaucus atlanticus» αν και δεν συνηθίζει να βγαίνει στα ρηχά νερά, ξεβράστηκε στη «Χρυσή Ακτή», ηλεκτρίζοντας την περιέργεια των ντόπιων, αλλά και των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι - όπως και οι περισσότεροι κοινοί θνητοί - αγνοούσαν την ύπαρξή του.



Σύμφωνα με τους βιολόγους, το σπάνιο αυτό πλάσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, ο οποίος ωστόσο έχει ιδιαίτερη «αδυναμία» στις μέδουσες αφού βρίσκονται ψηλά στο καθημερινό μενού του. Και αυτό γιατί έχει ανοσία στο δηλητήριό τους, ενώ και ο ίδιος «μπλε δράκος» έχει ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο (για τους άλλους) τσίμπημα.

«Είναι πραγματικά περίεργα πλάσματα. Τρέφονται με μέδουσες, επιπλέουν ανάποδα και κινούνται με τη βοήθεια των ρευμάτων του νερού», ανέφερε ο θαλάσσιος βιολόγος Kylie Pitt από το Πανεπιστήμιο Griffith του Queensland, συμπληρώνοντας: «Τα έχω συναντήσει στη θάλασσα και ευτυχώς δεν με τσίμπησαν. Δεν θα συνιστούσα πάντως σε κανέναν να τα πλησιάσει, καθώς το τσίμπημά τους είναι πολύ επώδυνο»…