ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Κάτι «μυστήριο» κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας - Τι αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες (Εικόνες)

Κάτι «μυστήριο» που κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας της Γκίζας, ηλικίας 4,5 χιλιάδων ετών, αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια «εντυπωσιακή ανωμαλία» πίσω από τον τοίχο που, όπως δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, ιδρυτής του Ινστιτούτου Διατήρησης της Κληρονομιάς και Καινοτομίας που εδρεύει στο Παρίσι, «βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους».

Η μυστηριώδης ανωμαλία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Χέοπα, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτή την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός.

Σύμφωνα με την Ηuffington Ρost οι σαρώσεις έγιναν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας. «Έχουμε αρκετές υποθέσεις για αυτή την ανωμαλία, αλλά κανένα συμπέρασμα προς το παρόν», δήλωσε ο Tayoubi.


Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ ελ Νταμάτι είπε ότι κι αυτός έχει διάφορες υποθέσεις, αλλά θα ήθελε να κάνει περισσότερη έρευνα πριν από την αποκάλυψη τους.

Από την πλευρά της η αιγυπτιολόγος Μπεθ Αν Τζούντας τόνισε ότι είναι λογικό που η ανωμαλία αυτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, καθώς αυτό ήταν από πολλές απόψεις το «επίκεντρο» της πυραμίδας, με αρκετούς σημαντικούς ναούς και τάφους που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά.