ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Εξαιρετικά σπάνια λευκή φάλαινα επανεμφανίστηκε μετά από 24 χρόνια (Βίντεο)

Το βίντεο που καταγράφει μια λευκή φάλαινα να κολυμπά στα νερά ανοιχτά της Αυστραλίας είναι πραγματικά μοναδικό.

Γιατί την πρώτη φορά που καταγράφηκε ζωντανή λευκή φάλαινα ήταν στο μακρινό 1991. Και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει από τότε, οι εμφανίσεις του Migaloo όπως την είχαν ονομάσει είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Βλέποντας το καινούργιο βίντεο, πολλοί πίστεψαν ότι ξαναβλέπουμε τον Migaloo. Όμως οι ειδικοί λένε ότι τα χαρακτηριστικά της φάλαινας αυτής είναι αρκετά διαφορετικά, όντας μικρότερη σε όγκο και αρκετά πιο λευκή από τον Migaloo.

Πιθανόν να πρόκειται για κάποιο παιδί εκείνης της φάλαινας, αν και τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο για ένα είδος που εμφανίζεται εξαιρετικά σπάνια.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μόλις τρεις λευκές φάλαινες καθώς κατευθύνονται βόρεια από τον Ωκεανό της Ανταρκτικής. Ο Migaloo και ο «γιος» του που βλέπουμε στο βίντεο είναι εντελώς λευκοί, ενώ η τρίτη έχει μαύρα σημάδια στην πλάτη της.

Η επανεμφάνιση μιας λευκής φάλαινας έχει προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού στους ειδικούς ανά τον κόσμο, καθώς για καιρό θεωρούσαν ότι το είδος είχε πλέον εξαφανιστεί.