ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αυτός θα είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός το 2100!

Αλλάζουν προηγούμενες εκτιμήσεις για σταθεροποίηση του παγκόσμιου πληθυσμού, η Υπηρεσία Πληθυσμού του ΟΗΕ εκτιμά ότι οι κάτοικοι του πλανήτη θα συνεχίσουν να αυξάνονται τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του αιώνα. Οι τελευταίες προβολές δείχνουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι πιθανό να διογκωθεί από τα 7,3 δισεκατομμύρια σήμερα στα 9,7 δισ. το 2050 και στα 11,2 δισ. το 2100.

Ο βασικός παράγοντας πίσω από την αύξηση είναι η πολύ υψηλή γεννητικότητα στην Αφρική, είπε σε συνάντηση του ΟΗΕ στο Σιάτλ ο διευθυντής της υπηρεσίας Τζον Ουίλμοθ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Στατιστικής Εταιρείας, ο πληθυσμός της Αφρικής εκτιμάται ότι θα αυξηθεί από τα 1,2 δισ. σήμερα στα 3,4 με 5,6 δισ. έως το 2100.

Η μέση γεννητικότητα μειώνεται στην Αφρική την τελευταία δεκαετία, όμως ο ρυθμός μείωσης είναι τέσσερις φορές μικρότερος από ό,τι ήταν στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική τη δεκαετία του 1970, ανέφερε ο Ουίλμοθ.

Στη Νιγηρία, ήδη την πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα, ο πληθυσμός θα μπορούσε να τετραπλασιαστεί από τα 182 εκατ. σήμερα στα 752 εκατ. στα τέλη του αιώνα.

Η Ασία, της οποίας ο σημερινός πληθυσμός είναι 4,4 δισ. πιθανότατα θα παραμείνει η πολυπληθέστερη ήπειρος: ο πληθυσμός εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί στα 5,3 δισ. γύρω στα μέσα του αιώνα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει στα 4,9 δισ. έως τα τέλη του αιώνα.