ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

NASA: Σχεδιάζει αποστολή αστροναυτών στον πλανήτη Άρη

Οι επιστήμονες συγκεντρώνουν στοιχεία, ώστε να είναι έτοιμοι το 2030, οπότε και εικάζεται πως θα ξεκινήσει το ταξίδι προς τον «κόκκινο πλανήτη»

Στο σχεδιασμό αποστολής αστροναυτών στον πλανήτη Άρη προχωρά η NASA, μετά από δυόμισι χρόνια ερευνών και συλλογής στοιχείων του Curiocity στον «κόκκινο πλανήτη».

Σύμφωνα με τους επιτελείς της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, το 2030, οπότε προγραμματίζουν την αποστολή, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και να γνωρίζουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για το περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη.

Η NASA ετοιμάζεται για την εκτόξευση νέου διαστημοπλοίου, το οποίο θα μεταφέρει επιστημονικό υλικό στον πλανήτη, ώστε να ανανεωθεί η περισυλλογή στοιχείων και να εμπλουτιστούν οι γνώσεις για τον πλανήτη.

Όπως τόνισε επιστήμονας της διαστημικής υπηρεσίας, η επαναφορά του διαστημικού προγράμματος αποτελεί προτεραιότητα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ενεργοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της οικονομίας, καθώς θα εμπλακούν 350 εταιρίες, σε 36 αμερικανικές πολιτείες και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας.