ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι εξωγήινοι θα μοιάζουν... με τους ανθρώπους, εφόσον υπάρχουν

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή του Κέμπριτζ, Σάιμον Κόνγουεϊ Μόρις, οι εξωγήινοι εφόσον υπάρχουν και εντοπιστούν, θα μοιάζουν πολύ με τους ανθρώπους, αν δεν είναι πανομοιότυποι με μας και αν περιμένετε πράσινα ανθρωπάκια, σαυροειδή, ή τίποτε άλλο... περίεργο, θα πρέπει να το βγάλετε από το μυαλό σας.

Ο Βρετανός καθηγητής εξελεγκτικής βιολογίας και παλαιοντολογίας παρουσιάζει στο νέο του βιβλία με τίτλο "οι ρούνοι της εξέλιξης" μία σειρά από επιστημονικά επιχειρήματα, προκειμένου να στηρίξει την άποψή του. Πιστεύει ότι αναπόφευκτα, η εξωγήινη ζωή όχι μόνο δεν έχει την τάση να διαφοροποιείται, αλλά αντιθέτως, παρουσιάζει σαφή τάση να γίνει νοήμων, όπως ακριβώς συνέβη και στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οπουδήποτε ξεπηδήσει ζωή στο σύμπαν, αυτή θα μοιάζει με τη γήινη. Επίσης, στους πλανήτες που θα εξελιχθεί η ζωή, θα επικρατεί παρόμοιο φυσικό σκηνικό, με λουλούδια, δέντρα, φυτά, θάλασσες.
Στο ερώτημα κατά πόσο πιστεύει ότι όντως υπάρχουν εξωγήινοι, δήλωσε: «Πράγματι πιστεύω ότι κάποια μέρα θα ανακαλύψουμε άλλες μορφές ζωής αν όχι στο ηλιακό μας σύστημα, τότε σε άλλα - υπάρχουν δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα στο σύμπαν».

Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή του που ακόμη δεν έχουμε βρει εξωγήινη ζωή και μάλιστα νοήμονα. Όπως είπε, σε οποιονδήποτε εξωπλανήτη στην φιλόξενη ζώνη του ηλιακού συστήματός του, κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί προ καιρού όντα με νοημοσύνη όπως στη Γη.

Όπως τονίζει, οπουδήποτε ξεπηδά ζωή σε πρωταρχική μορφή, είναι θέμα χρόνου -εφόσον αντέξει στις ποικίλες προκλήσεις του περιβάλλοντός της- να αναπτύξει νοημοσύνη. Όπως υποστηρίζει ο Κόνγουεϊ Μόρις, η εξέλιξη δεν είναι καθόλου μια τυχαία διαδικασία, αλλά αναπότρεπτα έχει μια κατευθυντικότητα, οδηγώντας στην ανάπτυξη νοημοσύνης και συνείδησης.