ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Υπερδνειστερία: Φωτογραφίες από ένα μικροσκοπικό κρατίδιο που τυπικά δεν υπάρχει

Όλοι είμαστε περήφανοι για τις ρίζες μας και το ίδιο ισχύει και για τον φωτογράφο Αντόν Πολιάκοφ, που τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία για την πατρίδα του, την άγνωστη σε πολλούς Υπερδνειστερία.

Ο Πολιάκοφ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό το πρώην σοβιετικό κρατίδιο που διεκδίκησε και κέρδισε την ανεξαρτησία του από τη Μολδαβία το 1992, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί ακόμα επίσημα από τον ΟΗΕ, ούτε από οποιοδήποτε κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών.

Η πλειοψηφία των κατοίκων σε αυτή τη στενή λωρίδα γης, που βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία είναι φιλορώσοι και η χώρα τους είναι διάσπαρτη με μνημεία της σοβιετικής εποχής, που έχουν διατηρηθεί ανέπαφα.

Ωστόσο, για τον Πολιάκοφ, η Υπερδνειστερία έχει πολύ περισσότερα πράγματα να προσφέρει από ενθύμια του κομμουνισμού. Γι” αυτόν τον λόγο αποφάσισε να φωτογραφίσει την πατρίδα του, ελπίζοντας να καταγράψει τα στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή ώστε να τη γνωρίσει περισσότερος κόσμος.

Ο ιστότοπος του Business Insider δημοσίευσε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες που δείχνουν μία διαφορετική πλευρά της ζωής σε αυτό το μικρό κρατίδιο, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αγάλματα του Λένιν και σοβιετικά σύμβολα.