ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ανθελληνικό δημοσίευμα CNN: Μήπως είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα;

Τι θα γίνει με τους τουρίστες στην Ελλάδα ακόμα και αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο

Με τίτλο μήπως είναι ώρα να ακυρώσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα το CNN φιλοξενεί ένα άρθρο όπου ο αρθρογράφος διερωτάται αν οι τουρίστες πρέπει να εξετάσουν εκ νέου τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Όπως αναφέρει η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της επίτευξης συμφωνίας ώστε να αποτραπεί η βραχυπρόθεσμη οικονομική καταστροφή.

Ακόμη τονίζει πως η απειλή ενός Grexit όπου η Ελλάδα φεύγει από την Ευρωζώνη και επανέρχεται στο παλιό της νόμισμα την δραχμή είναι ένα σενάριο που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς θα επηρεαστούν τα εκατομμύρια των παραθεριστών.

Από την πλευρά της η Ελλάδα που έχει φέτος αυξημένες προσδοκίες σχετικά με την τουριστική κίνηση στη χώρα διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια θέτει ερωτήσεις που ενδεχομένως να λύνουν τυχόν απορίες που έχουν οι τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν φέτος στην Ελλάδα.

Τι θα γίνει με τις πιστωτικές κάρτες; Υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν; Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα δέχονται τα καταστήματα πληρωμές σε ευρώ; Yπάρχει θέμα ασφάλειας; Eνδεχόμενες ταραχές ή αύξηση της εγκληματικότητας. Θα συνεχίσουν τα πλοία κανονικά τα δρομολόγιά τους ή υπάρχει κίνδυνος να «παγιδευτούν» στην Ελλάδα; Oι τιμές θα αυξηθούν ή θα πέσουν;

Οι απαντήσεις που δίνονται πάντως δεν προτρέπουν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους αφού και στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο εκείνοι θα είναι διασφαλισμένοι.

Τέλος φιλοξενεί σχετική δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη, στην οποία εξηγεί πως «είμαστε προετοιμασμένοι και διαβεβαιώνουμε για την ασφάλεια των τουριστών» λέγοντας ότι κανένας δεν πρέπει να ακυρώσει τις διακοπές του στην χώρα.