ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ναι, στη Γη ζούσαν… «Alien»

Ομάδα παλαιοντολόγων από τον Καναδά και τη Βρετανία μελέτησαν εκ νέου και με προηγμένα τεχνικά μέσα τα απολιθώματα ενός θαλάσσιου σκουληκιού που είχε εντοπιστεί παλαιότερα στα Βραχώδη Ορη του Καναδά.

Το σκουλήκι αυτό ζούσε πριν από 508 εκ. έτη και ανήκει στη συνομοταξία των ονυχοφόρων σκουληκιών μέλη της οποίας υπάρχουν και σήμερα.

Όμως όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές το σκουλήκι αυτό είχε μια όψη που όμοια της δεν συναντάμε όχι μόνο σε σκουλήκια αλλά σε κανένα άλλο σημερινό ή αρχαίο ζώο. Θυμίζει έντονα εξωγήινα τέρατα που βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ειδικά το τρομακτικό κινηματογραφικό «Alien».


Το ον αυτό είχε επτά ζευγάρια μεγάλων αγκαθιών που προεξείχαν από το πάνω μέρος του σώματος του ενώ κάτω από κάθε ζεύγος αγκαθιών διέθετε ένα ζεύγος ποδιών με γαμψά νύχια.

Υπήρχαν τρία ζευγάρια πλοκαμιών κοντά στο κεφάλι του που οι ερευνητές εκτιμούν πώς χρησιμοποιούνταν είτε για την επεξεργασία της τροφής του είτε ως κάποιου είδους κεραίες.

Επειδή το πλάσμα αυτό μοιάζει βγαλμένο από κάποια… ψευδαίσθηση οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τον αγγλικό όρο για την ψευδαίσθηση (hallucination) και του έδωσαν την ονομασία Hallucigenia sparsa.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».