ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ιορδανία: «Θα εξαφανίσουμε το Ισλαμικό Κράτος από το πρόσωπο της γης»

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιορδανίας δήλωσε την Κυριακή ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας του πραγματοποίησαν 56 αποστολές μέσα σε τρεις ημέρες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική Συρία, βάζοντας στόχο σημαντικές βάσεις και αποθήκες όπλων.

«Επιτύχαμε αυτό που είχαμε στόχο. Καταστρέψαμε κέντρα επιμελητείας, αποθήκες όπλων και στοχεύσαμε κρησφύγετα των μαχητών τους», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πτέραρχος Μανσούρ Αλ Τζμπουρ, αρχηγός της ιορδανικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Η Ιορδανία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα σχεδόν το ένα πέμπτο των εξόδων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε ο Τζμπουρ.

Ο Τζμπουρ δήλωσε πως ο κύριος στόχος των βομβαρδισμών θα συνεχίσει να είναι να πληγεί ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, να σταματήσει το παράνομο εμπόριο πετρελαίου που διεξάγει η τζιχαντιστική οργάνωση και να καταστραφούν οι βάσεις εκπαίδευσης, οι φρουρές και τα κέντρα διοίκησής της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους εξαφανίσουμε από προσώπου Γης», δήλωσε ο πτέραρχος.

Τουλάχιστον 7.000 μαχητές σκοτώθηκαν τις λίγες τελευταίες εβδομάδες που βομβαρδίζει ο συνασπισμός, πρόσθεσε.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας έχει δηλώσει ότι θα εκδικηθεί τον θάνατο του πιλότου Μάαζ Αλ Κασάσμπεχ και έχει διατάξει τους διοικητές του να ετοιμασθούν για ένα μεγαλύτερο στρατιωτικό ρόλο στο διεθνή συνασπισμό που πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.