ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ναυάγιο ελληνικού πλοίου γίνεται… παράδεισος για τους δύτες

Στις 22 Απριλίου του 1983 το ελληνικό φορτηγό πλοίο Giannis D κατευθυνόταν φορτωμένο ξυλεία προς την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν την νύχτα, που ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα του, το πλήρωμα δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει την πρόσκρουση σε ύφαλο και το καράβι βυθίστηκε, ενώ όλο το προσωπικό του κατάφερε να το εγκαταλείψει έγκαιρα και να διασωθεί.

Το Giannis D βυθίστηκε στην Ερυθρά θάλασσα, στην περιοχή Shaab Abu Nuhas, όπου υπάρχει ένας εντυπωσιακός κοραλλιογενής ύφαλος. Το πλοίο μετά την πρόσκρουση κόπηκε στα τρία και οι προσπάθειες των Αιγυπτίων να το ανασύρουν απέβησαν άκαρπες.


Τώρα το κουφάρι του φορτηγού πλοίου είναι ένα ενδιαφέρον ναυάγιο για εξερεύνηση από τους δύτες και ο φωτογράφος υποβρύχιων «τοπίων» Andrey Nekrasov καταδύθηκε στα 24 μέτρα για να τραβήξει μερικές φανταστικές φωτογραφίες του Giannis D, το οποίο είναι κατάφυτο από κοράλια.


Ο φωτογράφος ανακάλυψε στο κουφάρι του πλοίου και αντικείμενα του πληρώματος όπως μια τρομπέτα, μια σκάλα και ένα βαρούλκο, τα οποία δεν έχασε την ευκαιρία να τα αιχμαλωτίσει με τον φακό του!


Το πλοίο αποτελεί πια μια τεράστια παιδική χαρά για τους λάτρεις των καταδύσεων και ο Nekrasov ανέφερε ότι βλέποντας κανείς το ναυάγιο σήμερα αισθάνεται μια ατμόσφαιρα μυστηρίου να το περιβάλλει.Πηγή