ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Αξιαγάπητα ζωντανά που γεννούν τρομακτικά μικρά

Η εικόνα ενός νεογέννητου μπορεί να συγκινήσει ακόμη και τον πιο σκληρό και άκαμπτο συναισθηματικά χαρακτήρα. Ωστόσο, τα μικρά, αγνά, τρυφερά και αβοήθητα αυτά μικρά πλασματάκια μπορεί να είναι περισσότερο τρομακτικά απ’ όσο μπορεί να πιστεύει κανείς. Μιλώντας για το ανθρώπινο είδος, όσοι έχουν γίνει γονείς μπορούν να καταλάβουν, για παράδειγμα, πόσο… αποκρουστικά μεγάλη ποσότητα (αν, δε, συνοδεύεται και από την ανάλογη βαρύτητα σε «μυρωδιά» ακόμη χειρότερα) μπορούν να «παράγουν» μέσα στις πάνες τους τα βρέφη, ενώ ταυτόχρονα «σκάνε» εκείνες τις χαριτωμένες εκφράσεις ανακούφισης, που σε κάνουν να τα ξεχνάς όλα επί τόπου!

Περνώντας τώρα στο ζωικό βασίλειο, δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο άσχημα νεογέννητα μικρά που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, σε μια λίστα που επιμελήθηκε ο E. Reid Ross για το cracked.com:

1. Three-Spot Moth


Η κάμπια αυτού του είδους σκώρου (three-spot moth) προκειμένου να προστατευθεί χρησιμοποιεί ένα σύστημα από… απορριφθέντα κεφάλια: τα δικά της κεφάλια, για να είμαστε ακριβείς.


Όπως αναφέρει ο Ross, η κάμπια φροντίζει να μαζεύει τα απομεινάρια από κεφάλια παλιών κουκουλιών και τα κουβαλά μαζί της, επάνω στο σώμα της μαζί με μακριές, λευκές τρίχες.


Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να καμουφλάρεται καλά, αλλά τα χρησιμοποιεί ακόμη αμυντικά, για την προστασία της. Όταν νιώσει απειλή, αρχίζει να τινάζει απότομα το σώμα της, με αποτέλεσμα τα κεφάλια να κουνιούνται και να βγάζουν ένα θόρυβο σαν κροτάλισμα, ενώ μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και για να επιτεθεί σε κάτι που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

2. Καρχαρίας-ελέφαντας


Οι περισσότεροι καρχαρίες είναι ευέλικτες, αποτελεσματικές, αρπακτικές, φονικές μηχανές.

Όχι όμως και ο καρχαρίας-ελέφαντας, ο οποίος μάζεψε όλη τη… φρίκη του στα αυγά του, τα οποία είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς.


Τα ψάρια αυτά (παρά το τρομακτικό όνομά τους δεν είναι καρχαρίες) βρίσκονται στα ανατολικά της Αυστραλίας, σε ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα του κόσμου.

Όταν φτάνει η εποχή της αναπαραγωγής, τα θηλυκά εναποθέτουν τις φρικιαστικές κάψουλες-αυγά τους (που μπορεί να πάρουν μέχρι και 8 μήνες για να εκκολαφθούν), σε πολύ ρηχά νερά.

3. Πάντα


Όλοι λατρεύουν τα πάντα, καθώς τα βλέπουν σαν τεράστια, ζωντανά, λούτρινα ζωάκια.


Ακόμη κι αν στην πραγματικότητα πρόκειται για πανίσχυρες αρκούδες, που θα μπορούσαν να σας κάνουν… κομματάκια μέχρι να πείτε «κύμινο», τα πάντα έχουν κάτι ιδιαίτερα χαριτωμένο στη μουσούδα τους, που δε φοβίζει κανέναν.


Βέβαια, όταν γεννιούνται δεν έχουν καμία απολύτως σχέση…

4. Owl Moths


Ακίνδυνο για οτιδήποτε άλλο πέρα από υγρά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, το είδος αυτός πεταλούδας γεννά μερικά από τα πιο… μοχθηρά μικρά της Φύσης.


Όταν νιώσουν απειλή τινάζουν με μεγάλη ταχύτητα, τα περίεργα «πλοκάμια» τους για να τρομάξουν τους εισβολείς.


5. Βάτραχος


Ο βάτραχος ξεκινά από αυγό, γίνεται γυρίνος και συνεχίζει τη ζωή του μέχρι την πλήρη ολοκλήρωσή του.


Κατά τη διάρκεια του σταδίου ανάπτυξής τους οι γυρίνοι εμφανίζουν εξωτερικά βράγχια, καθώς τα στόματά τους δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα.



6. Zebrafish


Τα μωρά του συγκεκριμένου είδους ψαριού δεν πεθαίνουν σχεδόν ποτέ, ό,τι κι αν τους κάνεις.


Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουν αναπλαστικές, αναγεννητικές ιδιότητες που τους επιτρέπουν να «μεγαλώνουν ξανά» τα πτερύγια, την ουρά, την καρδιά, μέχρι και τον εγκέφαλό τους.


7. Keas (είδος παπαγάλου)


Το συγκεκριμένο είδος εξωτικού παπαγάλου ζει στη Νέα Ζηλανδία και είναι γνωστό για τα πολύχρωμα φτερά του και την εξυπνάδα του.


Κι όμως αυτό το πανέμορφο και πανέξυπνο πουλί, γεννά αυτά τα… ομολογουμένως άσχημα στην όψη μικρά.