ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Το μυστήριο του ερπετοειδούς Altamaha-ha

Η πολιτεία της Τζόρτζια είναι μια περιοχή με πυκνά δάση στα ελώδη εδάφη των νοτιοανατολικών ΗΠΑ. Στις «σκοτεινές» λοιπόν εκβολές της άγριας ακτογραμμής της πολιτείας ένα απόκοσμο πλάσμα έχει θεαθεί πολλάκις, κυρίως στα νερά του Ποταμού Altamaha, με τους πρώτους εντοπισμούς του να χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Οι αναφορές κάνουν λόγο για ον που μοιάζει μεν με τεράστιο φίδι, ή γιγαντιαίο οξύρρυγχο, το κεφάλι του ωστόσο παραπέμπει σε κροκόδειλο. Πολυάριθμοι κολυμβητές το έχουν συναντήσει και ισχυρίζονται ότι το μήκος του φτάνει γύρω στα 10 μέτρα.


Η ιστορική μάλιστα φυλή της περιοχής, η Tama, διαθέτει επίσης αντίστοιχες περιγραφές για το πλάσμα, το οποίο αποκαλούσαν Altamaha-ha. Οι ζωολόγοι θεωρούν ότι πρόκειται πιθανότατα για αμφίβιο των ωκεανών που βγαίνει στα γλυκά νερά για να αναπαραχθεί, γι' αυτό και οι αυτόπτες μάρτυρες το συναντούν συνήθως στις εκβολές των ποταμών.

Ο Κροκόδειλος του Αλμυρού Νερού κάνει ακριβώς το ίδιο στην Αυστραλία, με τους επιστήμονες να υποθέτουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για άγνωστο είδος κροκοδείλου, με το σημαντικά μεγαλύτερο σώμα του να διευκολύνει το κυνήγι στους ωκεανούς...