ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Υποδοχή ροκ σταρ στον Πάπα Φραγκίσκο στη Βραζιλία (Βίντεο)

Χιλιάδες πιστοί υποδέχτηκαν τον Πάπα Φραγκίσκο στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο χτες, στην πρώτη του επίσκεψη σε χώρα της Λατινικής Αμερικής από την ενθρόνισή του στο ύπατο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ένα απλό συμβατικό αυτοκίνητο μετέφερε τον Πάπα, με τους άνδρες ασφαλείας του να ζουν έναν εφιάλτη καθ’ όλη τη διαδρομή, προσπαθώντας να κρατήσουν σε ασφαλή απόσταση το πλήθος. Η επταήμερη επίσκεψη του Ποντίφικα στη Βραζιλία, ωστόσο, αποτέλεσε και αφορμή για κύμα διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς, της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και των υπέρογκων δαπανών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.



Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το οργισμένο πλήθος έξω από το κυβερνητικό κτίριο Guanabara Palace, όπου είχε γίνει η τελετή υποδοχής του Πάπα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail, η επίσκεψη του Πάπα θα κοστίσει στη Βραζιλία 52 εκατομμύρια δολάρια!

«Δεν έχουμε τίποτα με τον Πάπα. Οι διαμαρτυρίες μας έχουν τελικό αποδέκτη τους πολιτικούς μας» είπε χαρακτηριστικά ένας 22χρονος φοιτητής.

Την Κυριακή, οι Αρχές εντόπισαν και έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσια τουαλέτα κοντά σε εκκλησία που ο Ποντίφικας πρόκειται να επισκεφτεί την Τετάρτη, βάσει του προγράμματός του.

Πηγή