ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κινείται με ηλιακή ενέργεια

Το «ST.EL.LA» παρουσιάζεται ως το πρώτο οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αντλούν ενέργεια από τον ήλιο... Είναι ένα όχημα «θετικής ενέργειας» προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα, ένα πλήρως προσβάσιμο χώρο αποσκευών, ένα έξυπνο σύστημα διεύθυνσης, και έχει μια αυτονομία 600 χιλιομέτρων. Είναι εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, στην οροφή, που μπορούν να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά μέσο όρο από ό, τι καταναλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει συνεχώς πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας.


Το όχημα διαθέτει αεροδυναμική σχεδίαση, είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, όπως ο άνθρακας και το αλουμίνιο και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα αεροδυναμικό περίγραμμα για μια εξαιρετικά αποδοτική κίνηση στον δρόμο.

Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά του «ST.EL.LA» περιλαμβάνουν φωτιστικά LED και οθόνη αφής που κάνει περιττά όλα τα κουμπιά και τα πόμολα που συναντάμε στα συμβατικά οχήματα. Το πιλοτήριο προσφέρει στον οδηγό μια διαδραστική εικόνα οδήγησης.


Το «ST.EL.LA» θα συμμετάσχει στο World Solar Challenge 2013. Ένα αγώνα 3000 χιλιομέτρων σε όλη την ενδοχώρα της Αυστραλίας από 6-13 Οκτωβρίου 2013, ο οποίος δίνει έμφαση στην πρακτική και εύχρηστη εφαρμογή της ηλιακής ενέργειας στα αυτοκίνητα.