ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ταξίδι στα ωραιότερα υδάτινα τοπία του κόσμου!

Οι ξένοι φωτογράφοι χρησιμοποιούν τον όρο «waterscape» για να δηλώσουν τα υδάτινα τοπία που απαθανατίζουν και εμείς απολαμβάνουμε την ομορφιά των ωκεανών, των λιμνών, των ποταμών και των καταρρακτών... Το νερό άλλωστε δίνει άλλη διάσταση σε ένα φυσικό τοπίο καθώς του προσδίδει ζωντάνια. Φυσικές ή τεχνητές, οι περιοχές που θα δείτε στη συνέχεια ξεχωρίζουν για την ομορφιά των υδάτινων τοπίων που μας κάνουν να θέλουμε να ταξιδέψουμε σε καθένα από αυτά. Γιατί όλα έχουν και μία ιδιαιτερότητα!

1. Plitvice Lakes, Κροατία


Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κροατίας, οι Plitvice Lakes είναι μια σειρά από 16 λίμνες που συνδέονται μεταξύ τους με πανέμορφους καταρράκτες. Επάξια κέρδισαν μια θέση στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι τα νερά αλλάζουν χρώματα από γαλάζιο και πράσινο σε γκρι και μπλε λόγω της σκόνης από διάφορα πετρώματα που κατακάθεται στο νερό.

2. Abraham Lake, Καναδάς


Αν βρεθείτε εκεί το χειμώνα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα απίστευτο φυσικό φαινόμενο, όπου οι φυσαλίδες παγώνουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

3. Lake Hillier, Αυστραλία


Μια ροζ λίμνη αποτελεί από μόνη της ένα συγκλονιστικό θέαμα, λόγω του χρώματός της! Και αυτό οφείλεται σε διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς που ζουν εκεί.

4. Halong Bay, Βιετνάμ


Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1994, το Halong Bay είναι ένας συναρπαστικός κόλπος στο Βιετνάμ που αποτελείται από περισσότερα από 1.600 κατάφυτα νησιά.

5. Λίμνη Βαϊκάλη, Ρωσία


Η πιο παλιά λίμνη γλυκού νερού στη Γη, που το χειμώνα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα: Καθώς η λίμνη παγώνει, ο συνδυασμός της διαφορετικότητας στην ένταση των ανέμων με τη θερμοκρασία, τον παγετό και τον ήλιο δημιουργούν μια κρούστα πάγου τιρκουάζ χρώματος στην παγωμένη επιφάνειά της.

6. Wuhua Hai, Κίνα


Η «λίμνη των πέντε λουλουδιών» βρίσκεται στο Jiuzhaigou της Κίνας και είναι μια ρηχή λίμνη γεμάτη με απολιθώματα δέντρων που φαίνονται μέσα από τα κρυστάλλινα νερά. Η ονομασία της οφείλεται στα τουλάχιστον πέντε διαφορετικά χρώματα που παίρνουν τα νερά της ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

7. Caño Cristales, Κολομβία


Ίσως το πιο όμορφο ποτάμι του κόσμου όπου από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο παρατηρείται μια τρομακτική έκρηξη χρωμάτων στα νερά του.

8. Iguazu Falls, Βραζιλία/Αργεντινή


Περισσότεροι από 270 καταρράκτες σχηματίζουν ένα θορυβώδες θέαμα στα σύνορα Βραζιλίας-Αργεντινής, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, από τα πιο όμορφα φυσικά αξιοθέατα του κόσμου.