ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Λέσχη Βαλντάϊ: "Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030"

Στη “Λέσχη Βαλντάϊ”, όπου ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ελλάδα ίσως βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν είχε τη Δραχμή, Ρώσοι και Δυτικοί οικονομολόγοι κατέθεσαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία τις δύο επόμενες δεκαετίες, αλλά και τη θέση της Ρωσίας τότε.

Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030;

Ποιά είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Ρωσίας, πως θα είναι η οικονομία της χώρας το 2030; Στο κλείσιμο των εργασιών της ετήσιας συνάντησης της διεθνούς λέσχης «Valdai» στην Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή της ελίτ των Ρώσων και κορυφαίων ξένων εμπειρογνωμόνων, αρκετοί Ευρωπαίοι καθηγητές, επέμειναν ότι, μετά από 18 χρόνια θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. 

Η δομή αυτή, κατά την άποψή τους, θα αναλάβει την ευθύνη για μια παγκόσμια ευημερία, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα, τα κρίσιμα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, όπως για παράδειγμα η τιμή του πετρελαίου, που ενδιαφέρει άμεσα τη Ρωσία.

Οι προβλέψεις για τη Ρωσία του 2030, έγιναν στη βάση σεναρίων. Οι κύριοι παράγοντες των μοντέλων ανάπτυξης που «έτρεξαν» οι ειδικοί αναλυτές, ήταν δύο: Η τιμή του πετρελαίου και ο ρυθμός που εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. 

Οι αναλυτές πάντως, δεν έλαβαν υπόψη τους, ακραίους παράγοντες, όπως ένας ενδεχόμενος νέος παγκόσμιος πόλεμος ή μια κλιματική καταστροφή, με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να πέφτει κάτω από τα 80 δολάρια. 

Οι εμπειρογνώμονες, αποφάσισαν να παρουσιάσουν πιο ρεαλιστικά νούμερα, βασισμένα στις τρέχουσες τάσεις της παγκόσμια οικονομίας.
defencenet