ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

«The Promise» Ένα φιλμ της γενοκτονίας, ιστορικό χαστούκι για τους Τούρκους [Βίντεο]

Την ίδια ώρα που οι Τούρκοι παράγουν τηλεοπτικά σήριαλ διαστρέφοντας την ιστορία και προβάλλοντας πως υπεστήκαν… γενοκτονία από τους χριστιανούς Έλληνες και Αρμένιους στην Μικρά Ασία, έρχεται ένα γερμανικής παραγωγής φιλμ με τον τίτλο, «The Promise», που αναφέρεται στην αρμενική γενοκτονία και αποτελεί κυριολεκτικά ένα ηχηρό χαστούκι στους Τούρκους και σε όσους ακόμα αμφισβητούν τα τραγικά και δραματικά ιστορικά γεγονότα στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία και την μεγάλη γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής.

Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία ενός νεαρού Αρμενιου, του Μιχαήλ, που ζούσε στις αρχές του εικοστού αιώνα σε ένα μικρό αρμενικό χωριό στην ανατολική Μικρά Ασία. Ο Μιχαήλ μην έχοντας καμία τύχη στο χωριό του πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και όχι Ιστανμπούλ, όπου φιλοδοξούσε να σπουδάσει ιατρική.

Τα γεγονότα όμως τον πρόλαβαν. Οι Οθωμανοί και στη συνέχεια οι Κεμαλικοί άρχισαν την αρμενική γενοκτονία εξοντώνοντας ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιους, σκορπώντας παντού την φρίκη και το αίμα της θηριωδίας τους. Ο Μιχαήλ κατορθώνει και δραπετεύει μέσα από πολλές περιπέτειες.

Τα γεγονότα εκτυλίσσονται και στο απομακρυσμένο χωριό του, όπου μια ηρωική ομάδα αμύνεται στους δολοφόνους γενοκτόνους Οθωμανούς.

Μια πραγματική ιστορία που δείχνει για άλλη μια φορά την ιστορική αλήθεια της φρικτής γενοκτονίας που υπέστησαν οι Χριστιανοί στην Μικρά Ασία στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Παίζουν γνωστοί ηθοποιοί όπως, ο Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon.Αλήθεια εμείς θα κάνουμε κάτι ανάλογο για να προβάλλουμε την δική μας γενοκτονία, όταν σε άλλες χώρες γυρίζονται τέτοιες ταινίες, ή θα ασχολούμαστε με… τις ιστορίες ανοησίες τύπου Ρεπουση, Φίλη, κλπ;