ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Κι όμως! Το Τέρας του Λοχ Νες κάποτε υπήρξε Πραγματικά. Δείτε ΤΙ ανακάλυψαν οι Επιστήμονες!

Η Σκωτία φημίζεται για τα τέρατα που κατοικούν στα νερά της. Αλλά ενώ το Nessie, το τέρας του Λοχ Νες, βρίσκεται κάπου μεταξύ μύθου και θρύλου, το «Storr Lochs Monster» είναι πραγματικό!

Ο απολιθωμένος σκελετός του τέρατος Storr Lochs ανακαλύφθηκε από έναν ερασιτέχνη κυνηγό απολιθωμάτων στο Isle of Skye το 1966 κοντά σε ένα εργοστάσιο. Αυτό το 4 μέτρων μήκους ερπετό της θάλασσας από τη Μέση Ιουρασική Περιόδο, είναι ένας από τους πιο πλήρεις σκελετούς από την οικογένεια των ιχθυόσαυρων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στη Σκωτία.

Όμως, παρά την σπανιότητα του ευρήματος, βρίσκεται ήδη στις αποθήκες του Εθνικού Μουσείου της Σκωτίας για 50 χρόνια. Μια ομάδα όμως παλαιοντολόγων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου μελετούν τώρα το απολίθωμα. Αν και είναι νωρίς, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να ρίξει φως στο πως οι ιχθυόσαυροι εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της Μέσης Ιουρασικής Περιόδου, ​​δεδομένου μάλιστα ότι πολύ λίγα απολιθώματα προέρχονται από αυτή.

Αφού οι παλαιοντολόγοι πάρουν ότι μπορούν από το «θηρίο», το απολίθωμα του τέρατος Storr Lochs θα τεθεί σε δημόσια επίδειξη σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του νέου κέντρου στο εργοστάσιο όπου ανακαλύφθηκε.

«Ιχθυόσαυροι όπως αυτός ο σκελετός κυριαρχούσαν στα νερά, ενώ οι δεινόσαυροι κυριαρχούσαν σε όλη τη γη. Τα οστά τους είναι εξαιρετικά σπάνια στη Σκωτία, γεγονός που καθιστά αυτό το δείγμα ένα από τα «διαμάντια» των απολιθωμάτων«, είπε ο Δρ. Brusatte σε μια δήλωσή του. «Όλα αυτά χάρη σε έναν επίδοξο ερασιτέχνη συλλέκτη, που βρήκε αυτή την αξιόλογη ανακάλυψη.»