ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Ο μεγαλοπρεπές τρούλος του...Πούτιν επισκίασε τον φημισμένο πύργο του Άιφελ!

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα από τον μεγάλο τρούλο που τοποθετήθηκε στην νέα ρωσική εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Παρίσι, ο οποίος από κάποιες πλευρές επισκίασε ακόμα και τον φημισμένο πύργο του Άιφελ.

Για τον τρούλο διατέθηκαν 170 εκατομμύρια ευρώ από την ρωσική κυβέρνηση...

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και τις εντυπωσιακές φωτογραφίες, η ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία με χρηματοδότηση του ίδιου του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, προχώρησε στην εγκατάσταση του νέου μεγαλοπρεπούς τρούλου στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην γαλλική πρωτεύουσα.


Ο πραγματικά εντυπωσιακός αυτό τρούλος έχει ύψος 12 μέτρα και βάρος 8 τόνους, ενώ είναι καλυμμένος από χρυσό προσδίνοντας του μια ξεχωριστή λαμπρότητα που είναι ορατή από μεγάλη απόσταση.

Η εκκλησία αυτή της Αγία Τριάδας έχει ανακαινιστεί και για τον λόγο αυτό όπως και για τον τρούλο διατέθηκαν 170 εκατομμύρια ευρώ από την ρωσική κυβέρνηση, ενώ εκτός από τον μεγάλο τρούλο άλλοι τέσσερις μικρότεροι της ίδιας μεγαλοπρεπούς κατασκευής τοποθετήθηκαν στο λαμπρό αυτό κτίσμα.


Το οικόπεδο της εκκλησίας είναι συνολικά 4 χιλιάδες τετραγωνικά και αγοράστηκε το 2010 κατόπιν άδειας που έδωσε ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικόλας Σαρκοζί, στην ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία.

Σήμερα ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ορθόδοξο εκκλησιαστικό κέντρο με σχολεία, ξενώνες και εστιατόριο για την ορθόδοξη κοινότητα του Παρισιού και για την προβολή της αληθινής χριστιανής πίστης, που δεν είναι άλλη από την Μια, Αγία, Καθολική, Αποστολική, Εκκλησία, την Ορθοδοξία.