ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Από τον Δημοσθένη και τον Πυθαγόρα στον Τέσλα και τον Νίτσε: 11 παραξενιές των ιδιοφυιών

Μία ιδιοφυΐα δεν είναι ολοκληρωμένη εάν δεν είναι και εκκεντρική. Πολλοί γνωστοί φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και συγγραφείς είχαν διάφορες περίεργες ή και αηδιαστικές συνήθειες.

Ιδού λοιπόν 11 ιδιοφυΐες και οι παραξενιές τους, όπως τις συνέλεξε το Mental Floss:

Ο Πυθαγόρας μισούσε τα όσπρια

Σύμφωνα με αναφορές, ο Πυθαγόρας θεωρείται «ο πατέρας της χορτοφαγίας». Ωστόσο, αν και προωθούσε μια διατροφή χωρίς κρέας, μισούσε τα όσπρια. Αρνιόταν να τα φάει, ενώ απαγόρευε στους ακόλουθους του να φάνε και εκείνοι ή να τα ακουμπήσουν.

Ο Μπετόβεν είχε πάντα δίπλα του ένα κάδο με νερό

Του άρεσε να γράφει την στιγμή που βρισκόταν στον νιπτήρα του. Περπατούσε γύρω του και στη συνέχεια έριχνε νερό επάνω του – και στο πάτωμα.

Ο Δημοσθένης κρυβόταν κάτω από τη γη

Ο ρήτορας κρυβόταν σε κρυψώνες κάτω από τη γη για αρκετό καιρό, σύμφωνα με αναφορές του ιστορικού Πλούταρχου. Έκανε πρόβα τους λόγους του με πέτρες στο στόμα του, ενώ συχνά ξύριζε όλο το κεφάλι του έτσι ώστε να αποτρέψει τον εαυτό του από το να εμφανιστεί μπροστά στο κοινό πριν να είναι έτοιμος.

Ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ έπινε 50 κούπες νερό κάθε μέρα

Μπορεί αυτό να τον βοηθούσε έτσι ώστε να παραμένει δημιουργικός, αλλά υπέφερε από κράμπες στο στομάχι, πονοκεφάλους και υψηλή πίεση.

Ο Άντονι Τρόλοπ χρονομετρούσε το γράψιμο του

Έγραφε τρεις ώρες κάθε μέρα, αλλά ήταν απίστευτα παραγωγικός. Κατάφερνε να γράφει 250 λέξεις κάθε 15 λεπτά – κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος κάθε μέρας είχε συνολικά γράψει 3.000 λέξεις.

Ο Στραβίνσκι ισορροπούσε πάνω στο κεφάλι του

Στεκόταν επάνω στο κεφάλι του κάθε πρωί για 15 λεπτά για «καθαρίσει το μυαλό του».

Ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε έγραφε σε κομματάκια χαρτί
Έγραφε συχνά επάνω σε λωρίδες χαρτιού τις οποίες κολλούσε μαζί και τις έκανε κυλίνδρους.

Ο Ντα Βίντσι και ο Τέσλα σνόμπαραν τον 8ωρο ύπνο

Ο Ντα Βίντσι ακολουθούσε τον πολυφασικό κύκλο και για αυτό κοιμόταν κάθε 24 ώρες. Ο Τέσλα ξεκουραζόταν μόνο δύο ώρες την ημέρα.

Ο Τέσλα έκανε ασκήσεις στα δάχτυλα των ποδιών του.

Λύγιζε 100 φορές τα δάχτυλα του κάθε ποδιού κάθε μέρα πριν πάει στο κρεβάτι επειδή πίστευε ότι αυτό αφύπνιζε τα κύτταρα του εγκεφάλου του.

Ο Μπεν Φράνκλιν έκανε «μπάνια αέρα»

Πριν αρχίσει την ημέρα του, στεκόταν μία ώρα μπροστά στο ανοικτό παράθυρο, κάνοντας ένα «μπάνιο αέρα».

Ο Κίρκεγκαρντ, ο Νίτσε και η Γουλφ δούλευαν όρθιοι
Η Βιρτζίνια Γουλφ στεκόταν επάνω σε ένα αναλόγιο δίπλα στο στρίποδο της αδερφής της. Ο Φρίντριχ Νίτσε σίγουρα θα ενέκρινε την επιλογή της, αφού συνήθισε να επικρίνει τον φίλο του Γκυστάβ Φλωμπέρ επειδή του άρεσε να κάθεται τις ώρες που δούλευε.