ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Θα πάθετε πλάκα! Δείτε τι εμφανίστηκε στον ουρανό της Σουηδίας... [Εικόνες]

Από όλα τα σύννεφα της Γης αυτά είναι τα πιο θεαματικά, και είναι μία πολύ σπάνια απόλαυση για τους παρατηρητές του ουρανού.

Αυτό το φανταστικό πολύχρωμο μαργαρώδη σύννεφο εμφανίστηκε στον ουρανό της πόλης Abisco, Σουηδία στις 14 Δεκεμβρίου, 2015.

Τα μαργαρώδη σύννεφα (nacreous cloud) μπορούμε να τα δούμε μία ώρα μετά τη δύση ή πριν την αυγή σαν απόκοσμη λάμψη με ηλεκτρικές εκκενώσεις ή σαν πίδακες αερίου στον ουρανό, με τα μεμβρανώδης σχήματα και τις εκδιπλώσεις τους με έντονα χρώματα.


Αποτελούνται από μικροσκοπικά κρύσταλλα πάγου περισσότερο από δύο φορές όσο τα συνήθη σύννεφα, και βρίσκονται 9 έως 16 μίλια επάνω στη στρατόσφαιρα, σε θερμοκρασίες μείον 85 βαθμούς Κελσίου και κάτω. Οι κρύσταλλοι είναι όλοι παρόμοιου μεγέθους και διαθλούν το φως του Ήλιου στο υψηλό υψόμετρο για να κάνουν αυτά τα χρώματα.

Αναζητήστε τα μαργαρώδης σύννεφα στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (π.χ., τη Σκωτία, τη Σκανδιναβία, την Ισλανδία, τη Βόρεια ΗΠΑ) το χειμώνα και κατά προτίμηση κοντά σε βουνά, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν θυελλώδεις καιρικές συνθήκες για να δημιουργηθούν και ίσως κάποια κύματα βαρύτητας, μαζί με την απαραίτητη υγρασία για να τα δούμε στην στρατόσφαιρα.

Μερικές φορές τα μαργαρώδη σύννεφα συνδέονται με την καταστροφή του όζοντος


Μόλις τα δείτε δεν θα τα ξεχάσετε ποτέ!