ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Loading...

Οι Αμερικανοί έπαθαν φρενίτιδα με μυστηριώδες φως στον ουρανό (Βίντεο)

Τα social media το βράδυ του Σαββάτου είχαν γεμίσει με αναφορές για εξωγήινους, μυστικά πειράματα, το τέλος του κόσμου, μετεωρίτες και δεκάδες ακόμη ευφάνταστα σενάρια, που προκάλεσε μια φαινομενικά ανεξήγητη λάμψη στον νυχτερινό ουρανό της Καλιφόρνια.

Το μυστηριώδες φως που ξεχώριζε στο σκοτάδι ήταν ορατό ακόμη και σε πιο μακρινές περιοχές όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα και εξαιτίας τους υπήρξαν πολλές κλήσεις στην αστυνομία από πολίτες που ζητούσαν εξηγήσεις και έκαναν καταγγελίες για UFO.

Το φαινόμενο είχε τόσες πολλές αναφορές στα social media που μαζί τους ασχολήθηκαν όλα τα μέσα. Οι New York Times έγραψαν για τον πανικό που προκλήθηκε και το πώς χιλιάδες αμερικανοί είχαν στρέψει τα κινητά τους τηλέφωνα στον ουρανό για να καταγράψουν τη λάμψη.

Ωστόσο η λάμψη ήταν πολύ πιο αθώα, καθώς προκλήθηκε από άσκηση ρουτίνας του ναυτικού και εκτόξευση πυραύλου από το υποβρύχιο USS Kentucky. Το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το ναυτικό προς τις αρχές, προκάλεσε την αμηχανία και την ανησυχία και κρίνεται μάλλον ως σημαντική αμέλεια που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον μικρό πανικό που προκλήθηκε.